Svijet
2

Poput male Madeleine: Trogodišnja djevojčica nestala iz sobe tokom noći

Klix.ba
Australska policija pokrenula je potragu za trogodišnjom djevojčicom Chloe Campbell za koju se vjeruje da je oteta iz svog porodičnog doma na jugoistoku Queenslanda. Chloe je nestala iz sobe tokom noći sa dekom i medom.

Policiji je nestanak prijavljen jutro prije sedam sati. Nestala je u gradu Childers u kojem živi 1.500 stanovnika.

Policija je odmah izdala upozorenje o mogućoj otmici djeteta i zatražila da lokalne radio postaje poruku emitiraju svakih 15 minuta.

"Na sebi ima žute pantalone, bijelu majicu s leptirićima i slikom pčela na prednjem dijelu. Sa sobom možda ima i sivu deku te plavog medu", navodi se u poruci.

Nestanak australske djevojčice već se upoređuje s nestankom Britanke Madeleine McCann u Portugalu 2007. godine, koja je u trenutku nestanka također imala tri godine.

Potrazi su se priključili brojni volonteri koji kucaju od vrata do vrata, a uključili su se i helikopteri. Porodica je kazala policiji kako obično zatvaraju prozore zbog komaraca ali da je jedan prozor možda ostao otvoren.

"Zbog toga krivimo sebe", rekao je u suzama otac Garth.

Chloe i njene dvije starije sestre imaju zasebne sobe, ali su tu noć spavale u dnevnom boravku.

"To mora biti neko ko nas zna i ko zna da Chloe spava ispred televizije. Nadam se da je taj neko dobro čuva i da joj je dao ručak. Ne znam šta da mislim. Možda je uzeo neko ko ne može imati djece ili slično", plačući je rekao otac.

Roditelji su ujutro otkrili da djevojčice nema. Na krovu automobila koji je bio parkiran do prozora imaju otisci cipela.

Djevojčica ima plavu kosu do ramena, a visoka je 100 cm.

"Suludo je uopće razmišljati o tome što vam se može dogoditi u vlastitom dvorištu. Nadam se da nije nestala i da je samo odlutala", rekao je jedan od stanovnika.

Ovaj slučaj mještane je podsjetio i na tragični nestanak četverogodišnje Eevae Dorendahl i njenog oca Grega Hutchingsa iz Pottsvillea. Policija je njihova tijela pronašla 17 dana nakon nestanka početkom januara.