Hrvatska
0

Policija potvrdila samoubistvo djevojčica na Rabu

FENA/Sarajevo-x.com
Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr
Glasnogovornica Policijske uprave primorsko-goranske Mirjana Kulaš potvrdila je da su u utorak navečer dvije 14-godišnje djevojčice počinile samoubistvo skokom s crkvenog tornja u gradu Rabu. Prema izjavama razrednih kolega, djevojčice su se od prijatelja oprostile i SMS porukama pitale hoće li doći na njihovu sahranu.

Po policijskim podacima, njihova su tijela zatečena podno zvonika ostataka samostana sv. Ivana Evanđelista u rapskoj Gornjoj ulici. Budući da je riječ o maloljetnicama, policija ne može iznositi u javnost druge podatke, osim informacije da u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje okolnosti ovoga slučaja.

Neslužbeno se doznaje da je tijela djevojčica, učenica rapske osnovne škole, pronašao brat jedne od njih oko 21 sat. On je krenuo u potragu nakon što one nisu bile na nastavi cijelo poslijepodne.

Nesretne djevojčice navodno su najavile što kane učiniti, no nitko ih nije shvaćao ozbiljno. Pričale su kako će se baciti s jednoga od četiriju rapskih zvonika. Jučer se nisu pojavile na nastavi. Njihove razredne kolege tvrde da su se djevojčice oprostile sa svim svojim prijateljima. Pitale su čak svoje prijateljice SMS porukom hoće li im doći na sprovod, prenosi hrvatski Dnevnik.hr.