Pošiljka vrijedna dva miliona dolara
0

Policija istražuje ko je poslao dvije vreće kokaina u UN

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policija u New Yorku istražuje kako su dvije vreće u kojima se nalazilo više od 16,5 kilograma kokaina dospjele u centar za prijem pošte UN-a pri sjedištu svjetske organizacije.

Portparol policije Paul Brown rekao je da su dvije vreće sa oznakom UN stigle u poštansku službu 16. januara, ali da nije bilo dozvoljeno da se unesu u sjedište svjetske organizacije, jer je obezbjeđenje ocijenilo da je riječ o sumnjivom paketu.

Ulična vrijednost kokaina koji je bio u vrećama procjenjuje se na dva miliona dolara.

Brown je rekao da je znak UN, koji se na pošiljci nalazio, bio loše odštampan, a da su vreće dopremljene iz Meksika preko centra transportne kompanije DHL u Sinsinatiju, u američkoj državi Ohajo.

Reuters navodi da se u vrećama nalazilo 14 knjiga koje su bile tako "izdubljene" da je u svaku od njih stalo po 1,2 kilograma narkotika, umotanog u najlon.

Stručnjaci procjenjuju da ulična vrednost kokaina iznosi više od dva miliona dolara.

"Mislim da je DHL, pošto na vrećama nije bilo nikakve adrese, jednostavno pomislio: 'Pošiljka ima znak UN pa ćemo je poslati u sjedište UN, a oni neka vide kome je namijenjena", kazao je Brown.
Podsekretar UN za sigurnost Gregory Starr uvjeren je da pošiljka nije poslata ni iz jednog objekta UN, i ističe da na njoj nije bilo nijedne naznake koja bi ukazala na vezu sa UN ili osobljem i dobavljačima UN, prenosi AP.

Starr smatra da su krijumčari narkotika na ovaj način pokušali da robu dopreme u SAD, ali da se "njihov plan izjalovio", što misli i portparol policije koji je rekao da je sada "neko u Meksiku vjerovatno u nevolji jer je izgubio tako značajnu količinu kokaina".

Pres služba UN je saopštila da su sumnjive vreće, koje su zapravo loše kopije onih koje koristi UN, predate policiji i Agenciji za suzbijanje trgovine narkoticima.