Snimljeno hapšenje
32

Policajci uhvatili američkog političara "na spavanju" s kokainom

B. H.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Republikanski gradski vijećnik iz američke savezne države Rhode Island u nevolji je nakon što je prošlog ponedjeljka uhvaćen kako spava nakon konzumacije crack kokaina.

Hapšenje, koje je snimljeno na videu, prikazuje čovjeka za volanom automobila omamljenog s lulom za crack u ruci prije nego što ga policajci pretresu.

Zabrinuti prolaznik je ugledao Matthewa Reillyja (41) kako leži u svom automobilu i pozvao policiju.

Snimak pokazuje kako političara, koji je u nesvijesti ili je duboko zaspao, budi policajac.

"Doslovno si se gušio u snu. Neko me upozorio na to", kaže policajac.

"Imam apneju za vrijeme spavanja. Žao mi je", kaže Reilly, na što policajac odgovara: "Pa, u rukama imate lulu za crack."

Muškarac je najprije negirao da ima drogu u automobilu i policajcima je rekao da je "nekada pušio" i da je išao na posao.

Policija potom pronalazi kokain u centralnoj konzoli automobila, nakon čega Reilly priznaje da se vratio konzumiranu nakon što je 13 godina bio čist. To pripisuje "teškom razvodu". Vozačevo sjedište bilo je prekriveno bijelim talogom.

"Ti si vijećnik u Cranstonu, pušiš crack, imaš crack na sebi. Što mislite da bi glasači rekli?" policajac pita Reillyja na snimku.

Političar, koji je također advokat, uhapšen je i dao je ostavku na mjesto vijećnika i predsjednika lokalnog ogranka Republikanske stranke. U junu se mora pojaviti na sudu.