Beograd
0

Policajac slučajno ubio mladića

FENA
Pripadnik Interventne jedinice rano u četvrtak ujutro smrtno je ranio Đorđa Zarića (1985) na Novom Beogradu pucajući na njega iz vatrenog oružja, nakon što je vozač automobila u kojem se nalazio odbio zaustaviti vozilo, usprkos više upozorenja i policijske potjere, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je uhapsila pripadnika interventne jedinice, čije ime nije navedeno u saopćenju, i u roku od 48 sati privest će ga istražnom sudiji Okružnog suda na saslušanje.

U saopćenju se navodi da su policijski službenici Interventne jedinice u ulici Aleksinačkih rudara uočili putničko vozilo koje je prošlo kroz crveno svjetlo na semaforu i krenuli u namjeri da ga zaustave.

Nakon prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu vozilo se nije zaustavilo, a policijski službenici su mu postavili prepreku u ulici Omladinskih brigada kod broja 44 i naredili oosobama u njemu da izađu.

Nakon više upozorenja i odbijanja da napuste vozilo, policijski službenik koji se nalazio sa suvozačeve strane, iz sigurnosnih razloga je uperio službeni pištolj.

Prilikom izlaska iz vozila suvozač Đorđe Zarić vratima vozila je zakačio policijskog službenika po ruci, a zatim odgurnuo pištolj, nakon čega je došlo do opaljenja iz službenog pištolja.

Tom prilikom Đorđe Zarić je zadobio povrede u predjelu glave, od kojih je preminuo na mjestu, a smrt je konstatirao dežurni ljekar u 04.30 sati, prenio je Tanjug.

Na mjesto je ubrzo došla i djevojka Đorđa Zarića koja je policiju obavijestila da su se oni vraćali s jednog od beogradskih splavova i da je ona upravljala njegovim automobilom jer je on bio u alkoholiziranom stanju, a njega je prevezao prijatelj, kod koga je alko testom utvrđeno prisustvo 1,36 promila alkohola u krvi, navodi se u saopćenju.