Sudski transkripti
0

Plesačica Ruby priznala da je spavala sa Berlusconijem

Sarajevo-x.com
Tinejdžerka koju je italijanski premijer Silvio Berlusconi oslobodio iz zatvora, zbog čega je osumnjičen za zloupotrebu položaja, spavala je s njim, potvrdila je na sudu njena bivša cimerka, javlja CNN.

Berlusconi je početkom sedmice negirao plaćanje seksualnih usluga bilo kome, a opovrgnuo je i tvrdnje da je imao seks sa tinejdžerkom poznatom kao Ruby. Ona je potvrdila njegovu priču. Međutim, bivša cimerka na sudu je dala drugačiju izjavu.

"Sjećam se da je govorila da je bliska prijateljica premijera. Rekla je da je često u njegovoj kući, gdje je večerala, plesala i spavala s njim i da joj je on davao mnogo novca", rekla je neimenovana djevojka u sudskom iskazu,

Berlusconi je mirno prihvatio optužbe negiravši seks sa djevojkama.

"Miran sam, a vlada će nastaviti sa poslom. Istina uvijek pobjeđuje", rekao je premijer.

Istražitelji namjeravaju pretražiti prostorije njegovih pomoćnika, koji su osumnjičeni za dovođenje i plaćanje djevojaka. Pretragu će morati odobriti parlamentarna komisija, jer je Berlusconijevo vlasništvo pod zaštitom zato što je dio izvršne vlasti.

Berlusconi je u maju prošle godine nazvao milansku policiju kako bi intervenisao zbog maloljetnice optužene za krađu. Navodno je tada već znao da je Ruby maloljetna. I ona je rekla da je u tom periodu priznala svoju pravu dob.

U transkriptu policijskog ispitivanja njenog bivšeg momka, također policajca, navodi se da je on znao da je maloljetna u januaru ili februaru i da je rekla da je i premijer saznao za njene prave godine.

Iako policija slučaj istražuje već duže vrijeme, zvanična istraga počela je u decembru. Milanski tužitelj rekao je da se protiv Berlusconija vodi istraga zbog prostitucije i zloupotrebe položaja.