Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bilo kako bilo ja ne bih zivio niti u jednoj od te dvije zemlje i to iz razlicitih razloga. Izrael je jedna velika kasarna gdje je sve podredjeno armiji, redovnim vojnim vjezbama obaveznim za svakog gradjanina i gdje je vojnicka karijera top i vrhunac dostignuca. Ne govorim o stalnim prijatnjama i o tome da kafe popiti ne mozes a da kraj tebe ne sjede naoruzani ili da u autobusu gledas da li neko krije bombu. Iran je obicn adiktatorska zemlja, ali ne komunisticko ili nacionalisticko diktatorska nego vjersko fanaticno diktatorska. Tamo se ne mozes slobodno izraziti niti u jednom smislu a da te naki cuvari necega ne prate pogledom i ispituju. Moras biti cigla u zidu i bez obzira na apsurdnost i proturjecnost, pokoriti se ili te nema. Izrael i Iran dva zla koje ne bih htio imati za vratom...PS probajte otici u obje zemlje i vec na aerodromima cete shvatiti o cemu govorim...
\"ali Izrael bar ne prijeti da ce nekog izbrisati sa lica zemlje.\" Alo ba, Izrael ne prijeti, Izrael je vec izbrisao drzavu Palestinu sa lica zemlje. Koliko znam, Iran nije okupirao niti jednu zemlju, niti izvrsio etnicko ciscenje kao Izrael.Vecina svjestkih medija kao cnn, sky i otali su pod uticajem zionista koji podrzavaju Izrael, tako da objektivnost informacija koje oni plasiraju nisu objektivne.To sto si cuo na cnn-u da je Iranski predsjednik rekao nije tacno.Oni traze izgovor za rat. Iran nije rekao da zeli izbrisati Izrael sa lica zemlje. Iranski predsjednik je rekao da ovakav politicki okupatorski aparat kakav jeste u Izraelu ne moze opstati jer i palestinci koji zive u Izraelu trebaju imati pravo na demokratiju. Evo pogleldaj sta je Iranski predsjednik zaista rekao: http://www.youtube.com/watch?v=4mScWWtRfGQ
SA CIONISTIMA SE MOŽE JEDINO PREGOVARAT KAD IMAŠ ATOMSKU BOMBU
Malo manje emocija treba unositi u komentare. Jasno je da Izrael krši elementarna prava Palestinaca, jasno je i da njihovi ortodoksi žele zbrisati sa lica svete zemlje jevrejske sve palestince, ali to ipak nije zvanična izraelska politika. Koliko Izraelci imaju pravo na postojanje i svoju državu, toliko imaju i Palestinci. Potrebno je samo insistirati na poštivanju granica prije rata 1967. godine i pravednom obeštećenju svih Palestinaca prognanih u prethodnim ratovima. Tek onda će zavladati mir na Bliskom istoku.
stoka židovska on djeli nekome lekcije a dolazi iz terorističko vještačke tvorevine
Za IZRAEL: \"Niko ne kaze da je Izrael savrsen, ali ne mozete ga porediti s Iranom.\" Naravno da ga (Izrael) ne možeš porediti sa Iranom. Iran ima 1000 godišnju tradiciju, preteča kulture i civilizacije, za razliku od Izraela/ca koji su iskoristili gostoprimstvo Muslimana, koji su ih spasili od Hitlera i dali im utočište. Citiram:\"Iran is home to one of the world\'s oldest continuous major civilizations, with historical and urban settlements dating back to 4000 BC\". Preporučujem ti:http://en.wikipedia.org/wiki/Iran da se malo informišeš o Iranu.
Pa zar su bosnjaci zaboravili kako su jevrejski gadovi pomagali srbe da izvrse genocid. izrael je jedna od najgadnijih drzava koja je ikada postojala. Cak je i od Amerike napravila pravo smece. Amerika ce kao i svako drugi koji je vjerovao zidovima i prihvatio ih na kraju platiti visoku cijenu svojijm sopstvenim opstankom. Nije ni cudo sto se pro-cionisticke drzave kao USA, UK, Francuska i Njemacka najomrazenije zemlje na svijetu. izrael je naravno na prvom mjestu. izrael i civilizacija!!! Kradu zemlju od Palestinaca i ubijaju zene i djecu i nemocne. Ma prava demokratija!!!
Jakobe, ja nisam govorio o Palestincima na teritorijama, nego o Palestincima, odnosno tzv. izraelskim Arapima koji zive u medjunarodno priznatim granicama Izraela (prije 1967. godine). Niko nije rekao da imaju jednaka prava kao Jevreji, ali Izrael bar ne prijeti da ce nekog izbrisati sa lica zemlje. Iran skoro 30 godina postoji kao islamska drzava, medjutim cisto sumnjam da je obicnim ljudima po mjeri. Sve vjerske drzave su krajnje cinicne, pa i Iran. Daleko od toga da podrzavam doseljenike koji uzurpiraju imovinu na Zap. Obali i Gazi, ali cinjenica je da Izrael postoji od 1948. godine i da ce tu i ostati. Palestinsko vodstvo svoj narod vodi u propast, a arapska braca sjede i sute i ni na koji nacin ne pomazu. Izrael se sam izborio za opstanak posebno 1948. godine, kada je napadnut od daleko vecih i jacih komsija, a americke pomoci tada nije bilo. I sta se odmah palite, nisam Jevrej i nemojte odmah izjednacavati sve Jevreje sa Izraelom. Niko ne kaze da je Izrael savrsen, ali ne mozete ga porediti s Iranom.
Izrael je teroristicka i vjestacka drzava stvorena na palestinskoj zemlji 1947. i finacirana od strane US...napadaju sve oko sebe i terorisu sve necifute. Iran je zemlja koja nikad nije nikoga napala!
Pa ovi su bas gadovi posebne vrste Pa sta vi radite terorisete cjeli middle east otimate na sve strane ubijate i ona koje se bori protiv vaseg terora vi napadate Umjesto da sutite gadovi jedni zionisti
Jao jao ovih cifuta. Pa koji su to smradovi to je nevjerovatno. Koliko cinizma na tako malom mjestu. Koliko su samo djece pobili dok je za ovom govornicom napadao Iran da je centar nasilja na BI. Allah vas unistio i ponizio sakama svojih iskrenih robova.
\"Izrael, kakav je da je, bar omogucava gradjanima u okvirima svojih granica da zive normalno i demokratsko je drustvo za razliku od jedne vjerske drzave kao sto je Iran.\" A de mi reci, Izrael nije vjerska drzava?Ako Izrael ima pravo da bude jevrejska drzava, zasto Iran nema pravo da bude islamska? Koja demokratija u Izraelu? Uzeti zemlju palestincima i na njoj gradiiti drzavu? Pa, palestinci su u izraelu gradjani desetog reda - lafo teroristi? Zasto, zato sto imaju pravo na zivot? Drugo, kakve veze ima Iraq sa Iranom?
Izrael, kakav je da je, bar omogucava gradjanima u okvirima svojih granica da zive normalno i demokratsko je drustvo za razliku od jedne vjerske drzave kao sto je Iran. I oni izraelski Arapi koji zive u Izraelu (dakle, ne racunam Palestince u Gazi i na Zap. Obali) imaju prava i dan-danas cine 20% izraelskog stanovnistva. A mnogi od njih su podrzavali teroristicke akcije proitiv Izraela. Veliki broj Bosanaca ne samo jevrejske vjeroispovijesti je prihvacen od strane Izraela tokom rata, a i veliki broj nasig sportista su tamo gradili supjesne karijere u fudbalu, kosarci, itd. Da ne spominjem americke Jevreje koji su prvi digli glas protiv masovnih grobnica. A taj \'bratski\' muslimanski svijet je nazalost jako malo ucinio za BiH. Dok je Milosevic dobivao nagrade po Iraku i Libiji, fanaticke drzave poput Irana su nas navele na tanak led da nam kao eto pruzaju potporu, a zauzvrat i dan-danas ovude regrutiraju omladinu u svoje redove --- dakle, sve ima svoju cijenu. Hvala iskrenim obicnim ljudima iz Irana koji su suosjecali sa Bosancima i Hercegovcima tokom rata, ali o njihovom vjerskom i politickom vodstvu mislim sve najgore.
A eto Izrael je primjer miroljubivosti i mira na bliskom istoku