Nakon oslobođanja uz kauciju
0

Otac ubijene Reeve Steenkamp: Pistorius će morati da živi sa svojom savjesti

SRNA
Oscar Pistorius (Foto: Arhiv/AFP)
Oscar Pistorius (Foto: Arhiv/AFP)
Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius (26) moraće da živi sa svojom savješću zbog ubistva Reeve Steenkamp (29), rekao je danas njen otac Barry Steenkamp.

Steenkamp je izjavu dao dan nakon što je sud Pistoriusa oslobodio uz kauciju do početka sudskog procesa.

Pistorius je priznao da je ubio Steenkampovu, ali negira da je to učinio sa predumišljajem, navodeći da je mislio da je provalnik ušao u kuću.

"Ukoliko se stvari nisu odvijale na način na koji je ispričao, on je taj koji će patiti. Bez obzira koliko novca ima i kako mu je dobar pravni tim, on će morati da živi sa savješću. Ali ako govori istinu, onda bih mogao jednog dana da mu oprostim", rekao je Steenkamp južnoafričkim medijima.

Steenkampova je ubijena u toaletu Pistoriusove kuće u ranim jutarnjnim satima 14. februara.

Pistorius je priznao da je pucao kroz zatvorena vrata toaleta, ali da je mislio da puca u provalnika, a ne ženu koju je volio.

On je jučer oslobođen uz kauciju nakon osam dana provedenih pod policijskim nadzorom. Sudija je za datum početka novog sudskog procesa odredio 4. juni.

Pistorius se trenutno nalazi u kući njegovog ujaka u Pretoriji. Njegov ujak rekao je da je sportista želio da stupi u kontakt sa porodicom Reeve Steenkamp.

Majka ubijene djevojke June rekla je da je dobila buket cvijeća od porodice Pistorius.

"Šta to treba da znači? Ništa", rekla je ona.

Pistorius je osvojio zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Atini 2004. godine i u Pekingu 2008. godine te Londonu 2012. godine.

U Londonu je ušao u istoriju, jer je postao prvi paraplegičar koji je učestvovao u standardnom atletskom takmičenju na Olimpijskim igrama.