Svijet
0

Oscar Pistorius ne želi otkriti šifru mobitela u kojem su dokazi

Klix.ba
Oscar Pistorius (Foto: Arhiv/AFP)
Oscar Pistorius (Foto: Arhiv/AFP)
Paraolimpijac Oscar Pistorius je "zaboravio" četverocifrenu šifru potrebnu za otključavanje mobitela koji je koristio u noći kada je ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp, pa je policija bila prisiljena zatražiti pomoć od Applea.

Mobitel, iPhone 5 koji je Pristorius koristio, pronađen je na podu kupatila u kojem je Steenkamp ubijena. Dvadesetšestogodišnjaku se sudi za ubistvo djevojke, a tužitelji vjeruju da njegov mobitel sadrži ključne dokaze.

"Pristorius je kazao da se ne može sjetiti šifre za mobitel koji je pronađen na podu kupaonice, pa nismo bili u mogućnosti vidjeti poruke koje je slao i primao te noći. U njemu bi mogli biti krucijalni dokazi, a Appleova tehnička pomoć nam je tu od velike važnosti. Ne mogu reći da sumnjam u to da je zaboravio šifru, ali je očito da je mobitel bio u upotrebi sve do trenutka ubistva", izjavio je Vineshkumar Moonoo, tužitelj koji vodi istragu.

U policiji su kazali da su na mjestu ubistva pronađena četiri mobitela, dva BlackBerryja i dva iPhonea. Istražitelji kažu da njihov položaj u kupaonici u blizini tuša ukazuje na to da se par žestoko posvađao putem telefona, nakon čega se Reeva zaključala unutra.

Podsjetimo Pistorius je policiji ustvrdio kako je mislio da je u kući provalnik te da je ispalio četiri metka u vrata kupatila. Tri metka su pogodila njegovu djevojku koja se nalazila unutra i ona je iskrvarila.

Pistorius će se ponovo na sudu pojaviti 19. augusta, a vjeruje se kako će SMS poruke iz mobitela za koji ne želi reći žifru te rezultati balističkog ispitivanja WC kabine i vrata, biti ključni za donošenje presude, prenosi Daily Mail.