Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakvom se vi laznom propagandom bavite..Bas ste prav G A M A D.. ZABORAVILI STE NAPISATI DA SE TO U KALIFORNIJI DESAVA ZBOG SAMIH TRUDNICA ZATO STO SU NAKOMANKE I BOLESNE, A U BiH SE TO DESAVA ZBOG DOKTORA KOJI SU POLUPISMENI I USLOVA U KOJEM SE TRUDNICE PORADJAJU... NIKAD SE VI VECETE PRIMACI AMERICI, DAPACE VI IDETE KA IRANU I PAKISTANU, VRACATE SE UNAZAD.. G A M A D..
Upravo u navedenoj recenici se krije podlost i cinizam. Npr. do nedavno smo (s pravom ili ne) mi cesto govorili o Albaniji, Somaliji i slicnim zemljama, koje su nas u mnogo cemu na zalost preskocile :( Moramo se svojim radom, znanjem, medijski i na razne druge nacine da probamo (bar malko) promijeniti imidz nase zemlje u svijetu.
Na taj nacin ovi placenici, medijski naravno, pokusavaju narod dovesti u jos vecu agoniju, nastoje situaciju u BiH prikazati cnijom vise nego sto jeste, nadaju se da ce tako nasekiran i izbezumljen narod pokusati situaciju promijeniti na predstojecim izborima, al na njihovu zalost ne polazi im za rukom. Ne moze Bosnjo kabulit da zaokruzi Zlaju i njegovu maloumnike kad se nadje sam u onoj glasackoj kabini. Kome je vise do komunizma ovoj nasoj bosanskoj multietnickoj saci jada ....
Ne kontam pa valjda članak hoće da kaže da je u BiH bolje nego u California uber alles, barem što se tiče poroda. ili direktno iz članka: \"Although the number of deaths is relatively small, it’s more dangerous to give birth in California than it is in Kuwait or Bosnia.\" Šta je tu loše napisano??
Ma dosta je vise ove politike. Ovdje treba javno reci da novinari sami sjeku granu na kojoj sjede i o svojoj zemlji radije pisu ruzne clanke, negoli sta lijepo. Ja se ne mogu sloziti s medijskim nastupima da je sve crno, mada bi moglo da bude puno bolje :)
Nije do doktora,nego do mama-porodilja. Kako porediti rasne zdrave bosanke,i nafiksane,pijane kalifornijske kvazi mamice,kroz koju su vozovi prosli,dok iz jednog kupea nije zametak ispao,a kakvog se sve smeca po kupeima pokupe..
Da nisi od starosti posenilio,zar nije bila frka na Klinickom centru zbog velike smrtnosti beba,sesnaest beba za mjesec dana,al gdje ce glupi bosanac bilo sta da upamti.Pa djeca izgorila u domu,pa pozar nedavno u domu,niko nista,toliko o brizi za djecu.
pa naravno... u Bosni se sve tri \"strane\" takmice koja ce \"strana\" vise djece napraviti........
N.E. S.E.R.I. Nisu \"multietnicki\" mediji oni koji su Bosnu doveli u ovu bijedu u kakvoj je sad, nego upravo (jedno)nacionalne snage i njihova sredstva informisanja. Naravno da su u sarajevskim naprednijim medijima Bosnjacki nacionalisti na najvecem udaru jer u najvecoj mjeri oni prave od Sarajeva ovaj cirkus. A Sarajevo bi trebalo da je glavni grad ove drzave i svih njenih \"naroda\", a ne samo Bosnjaka, jel tako? Ili mozda SDA i co. misle drugacije?
genekologija na UKC-u Tuzla je jedna od pet klinika u svijetu koje imaju status =prijatelj beba=.
Ma oni u Kaliforniji još misle da se u Kuvajtu i Bosni vodi rat....
A ja teksta! Nigjde nijedne tvrdnje koja bi potkrijepila naslov! To valjda da imate sto vise klikova! Kvalitet a ne kvantitet....
Sto nam ga suknuse. Kalifornijskim doktorima i nasim
i u sjevernoj koreji je dobra medicina fol... super, ali propalice poput naroda koji gotive fasizam tita prvo trebaju shvatiti zasto fasizam ne radi.. treba narodu jedno 1000 godina da se oporavi od tita i chauceskua..
Praviti od misa medjeda je kontraproduktivno za BiH u globalu, a to upravo rade najvise sarajevski mediji ili kvazibosanski portali kakav je ovaj. Ovaj samo portal u tome najvise prednjaci. Ne znam je li tu cilj ocrniti sto vise slja*move na vlasti kako bi se oslobodilo mjesto za slj*amove koji se predstavljaju \"multikulti\" ili je krajnji cilj rusenje BiH, medjutim u svakom slucaju svi osjete posljedice. Te \"sarajevske medije\" citiraju sirom globa, a lanac ide od sarajevskih medija preko kvazi ino medija na BHS jeziku koje sad drze bivsi Jutelovci i uposlenici KOSa iz bivse YU tipa \"Slobodna Europa ili DW ili VOA ili sta ti ja vec znam gdje su se zaposlili kao po pravilu svi oni koji su radili za KOS 1990 godine, pa do stranih medija koji to onda prevode i stvara se los image BiH u svijetu. Rezultat: Vise od 500 000 nezaposlenih. Primjer zadnji clanak Dana o Maoci. Prenjeli su ga svi regionalni mediji (jedva docekali), prenjeti ce ga svi ino mediji na BHS jezicima, a njih strani.