Svijet
0

Od 10. do 20. marta akcija proljetnog uređenja Zenice

FENA
Foto: Zenica.ba
Foto: Zenica.ba
U Općini Zenica danas je održan prvi sastanak Štaba akcije proljetnog uređenja grada Zenice koja će trajati od 10. do 20. marta.

Akcija koja nosi simboličan naziv "Zenico, volimo te" i realizuje se u sklopu priprema za oblježavanje 20. marta, Dana Zenice, započet će takmičenjem učenika osnovnih škola u prikupljanju kartonske ambalaže i starog papira, te uređenjem gradskog parka.

U parku, u kojem će biti otvorena 17. međunarodna kulturna manifestacija "Zeničko proljeće" planirani su radikalni zahvati na zelenilu i dopuni sadnica i žive ograde, planirana je i zamjena starih i dotrajalih klupa, korpi za otpatke, sanacija asfaltnih staza i postavljanje nove javne rasvjete.

Za razliku od prethodnih godina, ovaj put nije utvrđen termin plan čišćenja, nego je građanima ostavljena mogućnost da sami izaberu dan kada će urediti svoje naselje.

Šefica Službe za komunalne poslove i ekologiju Općine Zenica Mubera Pezo pozvala je građane da se masovnije uključe u aktivnosti općinskih službi i javnih preduzeća koje će voditi aktivnosti proljetnog uređenja grada.