Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Wikileaks = VoA 2.0
Wikileaksova objava tajnih dokumenata američke vlade otkrila je zadivljujući način na koji SAD opisuju vođe drugih zemalja svijeta. Među njima je talijanski premijer Silvio Berlusconi čija je \'bliska veza\' s ruskim kolegom \'mučila\' SAD. Premijeri su prijatelji već pet godina, često se sastaju i međusobno ugošćuju na praznicima. SAD je mučio dogovor između talijanske emergetske kompanije ENI i ruskog Gazproma oko Južnog plinovoda. Spominje se i \'mekan\' stav Berlusconija prema Rusiji za vrijeme nedavnih sukoba s Gruzijom. http://www.24sata.hr/svijet/gaddafi-je-cudak-s-plavusom-putin-batman-sarkozy-goli-car-200226
Dio povjerljivih dokumenata, čiju je objavu najavio osnivač internetske stranice WikiLeaks, Julian Assange, prenijeli su New York Times, The Guardian i još tri europske novine, odnosno portala. Detalje iz dokumenata objavili su navedeni listovi, no na samoj stranici WikiLeaksa nisu se pojavili jer je stranica pod hakerskim napadom, piše CCN. O tome su iz WikiLeaksa navodno sami na Twitter profilu izvijestili te najavili da će im u objavi pomoći navedeni mediji. WikiLeaks je, kako piše CNN, pod DDOS (a distributed denial of service) napadom, što je poznata i uobičajena hakerska metoda rušenja stranica tako što programiranjem velikog broja ulaza na internetsku stranicu dolazi do preopterećenja servera te oni \'padaju\'. Radi se o, kako pišu strani mediji, oko 250 tisuća tajnih diplomatskih prepiski poslanih iz američkih veleposlanstava i State Departmenta iz kojih se može zaključiti koja pitanja izazivaju zabrinutost i čine vanjskopolitičke prioritete SAD-a.
Čuj Novine znaju a zvanična MOskva pojma nema ? ????? Zaplet unutar zapleta....
OBJAVA JE POCELA : LONDONSKI GUARDIAN... www.guardian.co.uk/world/2010/nov/28/us-embassy-cable-leak-diplomacy-crisis
OBAVJEST WIKILEAKSA O MASIVNIM HAKERSKIM NAPADIMA NA NJIHOVU STRANICU... http://twitter.com/wikileaks/status/8920530488926208
VAZNA OBAVJEST... Wikileaks poceo objavu povjerljivih dokumenata, stranica je hakirana, ali se komunicira pomocu Twittera. http://news.blogs.cnn.com/2010/11/28/wikileaks-were-under-cyber-attack/ Slijedi link sa sutrasnjeg izdanja Der Spiegela sa objavom navedenih dokumenata... http://gawker.com/5700580/
Ma koga zanimaju ovi j**** dokumenti?? Daj mi ba da đe odem, šta vidim, baš imam životu želju da čitam ove dokumente, moroni, kompleksaši i ostali psihopati će pravit u medijima halabuku od ovog...zvi znamo šta se dešava, još mi trebaju dokazi...f.c.uk.
ovo meni nesto smrdi sa wikileaks, sve mi se cini da je to svijesno maslo čela amerike, poznavajuci ih kako su kroz historiju namecali svijetu mnoge stvari tako mi se cini i ovo. Samo sto opet iza sve moze da stoji opet njihov neki cilj. ZAR NIJE SUMLJIVO? bar za ljude koji razmisljaju koji ne uzimaju sve za gotovo...!
Moze ugroziti, ali takodjer moze osloboditi nevide ljude koji su pakleno nastradali.
Jao Amerikanaca što su se prepali oko nevinih života! Isto kao da ih nisu oduzeli na milione od imaginarnog 11.9. Prepali se bolan zbog nafte, zbog ničega drugog, ko da njih briga šta svijet misli o njima, ionako oni upravljaju svijetom.
pripremite zalihe hrane!!! podignite novac sa banke ,jer ce vam propasti ukoliko to ne uradite.budite solidarni sa komsijama i familijom,jer samo tako mozete opstati. teski dani nas cekaju !!!
Dokumenti ce pokazati ko su drzavni teroristi a broj jedan je USA pa EU pa nadalje...
@fool pa to ti je lako, suprotno od diplomatska