Tel Aviv
0

Obaminu sliku gađali cipelama i jajima

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon što je američki predsjednik Barack Obama izbjegao "atentat" u Philadelphiji gdje ga je nepoznata osoba pokušala pogoditi knjigom, njegova fotografija je u Tel Avivu nije bila te sreće. Naime, grupa izraelskih demonstranata cipelama, jajima i drugim predmetima gađala je Obaminu fotografiju ispred američke ambasade.

"Protestvujemo zbog toga što je Obama objavio svoju fotografiju na kojoj drži noge na stolu dok telefonski razgovara s našim premijerom Benjaminom Netanyahuom. Cipela na stolu je simbol prezira i on na ovaj način šalje poruku kako prezire Izrael. On nas namjerno vrijeđa", objasnio je razog protesta David Ish Shalom, jedan od organizatora protesta iz organizacije Zionist Activism.

Demonstranti su se okupili ispred američke ambasade, pjevali tradicionalne pjesme, a u jednom trenutku su simultano gađali Obaminu fotografiju. Takav izraz protesta nije naišao na odobravanje pojedinih prolaznika koji su komentirali kako nije u redu da se na takav način izražava svoje negodovanje, prenose u utorak agencije.

Vezani članci