Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uradite nešto konkretno...dosta je 60 i kusur godina šupljaka
Chandrkasmi svi znamo da si cionisticko-fasisticki placenik da siris lazi a placa te ona cionisticka fufica u naturi :):):)
"Palestinci traže državu koja bi obuhvatala Pojas Gaze, Zapadnu obalu i Istočni Jerusalem, teritorije koje je Izrael okupirao u ratu 1967. godine." Te teritorije su od 1948-1967 kontrolirali Jordan i Egipat, zašto oni palestinskim Arapima nisu napravili državu, a mogli su?
Dao si odgovor postavljajući pitanje-Arapi...
Jordanski i Egipatski Arapi su tada smatrali da palestinskim Arapima nije bitno kako se zove zemlja u kojoj žive jer su ionako su svi Arapi i većinom sunitski muslimani pa im je bilo svejedno. Drugo, tada im nije bio interes praviti palestinsku državu nego uništiti Izrael pa su gomilali snage za novi napad i na*** kada su Izraelci izvršili preventivni udar. U Gazi su Egipćani tada uništili dosta palestinskih frakcija koje su htjele nezavisnost Palestine s opravdanjem da tako štite arapsko zajedništvo. Nego sada svi skupa traže da Izrael popusti i sebi ugrozi opstanak a oni sami nisu bili spremni na nikakvo popuštanje nego se trebalo kurčiti pokušajima uništenja Izraela od kojih je svaki propao. Moje pitanje je zašto bi Izraelci popustili neprijateljima koji žele njihovo uništenje kada na taj potez nisu bili spremni oni koji su "braća" palestinskim Arapima?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
I tu tezu podržavate sa 300 milijardi godišnje pomoći izraelskoj vojsci u borbi protiv naroda koji želi svoju državu.
Presipanje iz supljeg u prazno opet neka prljava i igra Poznato je da su ameri podrzavaju izraHell da sve koce u UN odnosno stavljaju veto na sve rezolucije I one koje su prosle na Generalnoj skupstin njih 79 izraHell nikada AMA BAS NIKADA NIJE NI JEDNU REZOLUCIJU ISPOSTOVAO
Cionisticko fastisticka tvorevina izraHell ima za cilj sve pobiti ili protjerati ostatak Palestinaca do 2050 godine a dokaz toga se ovje nabolje vidi kako to rade: http://36.media.tumblr.com/72147730089237b0a5d2e06c80e515b1/tumblr_n40b7fKlaK1r3e226o1_1280.jpg
Sta mu bi pa ovo rece?
Ne brani se Palestinski narod i Palestina iz kancelarije. Ako ste stvarno zainteresirani za loše uslove u kojima Palestinci žive onda fino odglumite policajca (kao što to radite u mnogim zemljama) i opalite klempe zagovornicima CIONIZMA I RASIZMA. Dokle god CIONISTIČKE stranke i RASISTIČKI ispadi budu legalizovani u Izraelu nikada se neće moći naći dobro rješenje za Palestinsko pitanje. Na kraju krajeva Palestincima je lakše da se brane i kamenjem nego vašim govorima iz kancelarija.
Na haijr i na dobro. Umalo mi filđan ne ispade....
vidi demokrata hoce da budu u sluzbi naroda, jao a zasto ste cekali 7 godina Obaminog mandata za tako nesto, da su htjeli da rijese taj problem bilo je vremena Barack od 2008.....
eto nisam znao da se Izrael ne moze bombardovat tek tako kao Irak, kakva bolan nada da su demokrati na celu sa Obamom htjeli rjesenje situacije Palestine poceli bi to puno ranije rjesavat jos od 2008 je prvi mandat Obame, ali ne puno je zabavnije bilo ubijat Bin Ladena i da dobitnik nobelove nagrade za mir tamnoputi debil Obama uziva sa kokicama gledajuci taj snimak, ti nastavi sa parolom samo polahko tako su mislili i u mnogim mjestima u BiH nece nama komsija nista pa smo vidjeli rezultat svega toga
ok jasno je meni sta ti govoris, to je poznato udio i novcana moce jevreja ali meni smeta ovaj momenat sad navodno Obama podrzava dvo-drzavno rjesenje u tom slucaju, sada kada se i drugi njegov mandat blizi kraju, mada da budemo realni problem jadnih palestinaca traje vise decenija i niko do sada nije imao ozbiljnu namjeru da im doista pomogne i rijesi tu situaciju, gadno je samo sto je ponovo Netanyahu dobio izbore u Izraelu sto nije bilo ocekivano po nekim anketama, on je jasno naglasio da za vrijeme njegovog mandata nema formiranja pravno gledano drzave Palestina, a o jevrejima se slazemo svi, sto manje njih sto bolji uslovi za zivot na svijetu generalno, pozdrav i tebi!
Riješit će Netanyahu da ovog lupi auto.
Sta li se krije iza te izjave, to cemo tek da vidimo, ha licemjeri??