Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Je li se trgovalo, Iran za BiH?
Politika je medjusobno uzimanje i davanje. Lafo gurali rezoluciju o genocidu, samo da bi na kraju Rusi mogli provest svoje i pojacati utjecaj na balkanu, a zauzvrat su Ameri dobili Iran i njegova naftna polja. Trampali ljudi vodu, prirodna bogatsva i jeftinu radnu snagu za naftu.
Ja vama kazem da su ovi shupci u talu, sve oni po dogovoru dijele, tebi ovo a meni ono dok sitna boranija se fata za vratove. Velikim silama su uvijek od koristi bile tenzije i ratovi izmedju malih.
ZIDOVI I OGRADE koje Mađarska podiže prema vojvodini možda i nisu dovoljna rješenja protiv lukavih srpskih spletkaroša. Naime, poželjno je razmotriti još i prirodne granice kao što su recimo veći vodeni tokovi Dunava, Save, dvije Morave ... KAKO TARIGUZIJU (SRBIJU) PROCESIRATI ZA DOBROBIT ČOVJEČANSTVA U KONAČNICI: (1)-Srijem (mađarski: Szerém ili Szerémség, njemački: Syrmien, slovački: Sriem, rusinski: Срим) to jest, oblast između rijeka Dunava i Save bi trebalo da bude u sastavu Hrvatske. (2)-Zapadno od rijeke Tise nalazi se Bačka (mađarski: Bácska, slovački: Báčka, rusinski: Бачка, njemački: Batschka). Taj dio pripojiti Mađarskoj. (3)-Istočno od rijeke Tise je zona Banat (rumunjski: Banat, mađarski: Bánát ili Bánság, njemački: Banat, slovački: Banát, banatskobugarski: Banát) i poželjno bi bilo da bude u sastavu Rumunije. (4)-Bujanovac, Preševo i Međeđu (albanski: Ushtria Çlirimtare e Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit) pripojiti Republici Kosovo. (5)-Bugarska (Република България, Republika Bǎlgarija) bi trebala da izađe na zapad sve do rijeka Velike Morave i Južne Morave. (6)-Makedonija bi trebala da se proširi na sjever sve do rijeke Vrle pri Surdulici. (7)-Novi Pazar, Prijepolje i Sjenica bi trebali da se priključe Bosni i Hercegovini ili Crnoj Gori. -Ali što uraditi sa Šumadijom ??? MOŽDA ODREDITI NEKI ROK (DATUM) GENOCIDAŠIMA: Prisjetimo se, da u pravnim stvarima (iz mnogih razloga) postoje rokovi (vremenska ograničenja). Srpska nacionalna ideja (Tariguzizam) uvijek je igrala na odugovlačenje i probijanje svih mogućih rokova u cilju očuvanja oštrice nacionalne monstruoznosti, i svako otezanje samo regeneriše (obnavlja) njihovu zločinačku tradiciju. POŽELJNO MIROLJUBIVO RJEŠENJE ZA 'NEBESKI' NAROD (OTPLATA RATNE ŠTETE U TERITORIJAMA, I PRESELJAVANJE U ŠUMADIJU): Ako su Njemci nakon 1945-e protjerani iz Vojvodine u Njemačku, lako je zaključiti da Srbe iz Bosne, Kosova, Sandžaka, Vojvodine, Crne Gore, te one istočno od Morave, treba protjerati u Centralnu Srbiju (Tariguziju). Ili još preciznije, da svi Srbi koji služe Beogradu, budu transportirani milom ili silom u ŠUMADIJU. One koji odbiju, tretirati kao izuzetno opasne odmetnike (bandite). I naravno, poželjno je odrediti neki rok (datum) nakon kojeg treba započeti potpuni lov na srpske hoštaplere.
Ovi su opet postali jarani. Moguće je da su se i oko nas stvarno dogovorili.
Halo, KLix-analiticari ... zar ovaj sporazum ne bi kontra Rusiji? =)))
Dobro je. Oni razgovaraju. Još uvijek.
eto ... i njih dvojica se pomirila ... samo kod nas "rastu tenzije" (umjesto penzije)