Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Juzni Sudan pun nafte. Vjerovatno i tamo fali demokratije.
Gdje god se pobiju dva plemena Amerika je kriva, a Juzni Sudan toliko ima nafte da je to jedna od najbogatijih zemalja? Da mi je samo znati kako su Katar, Kuvajt, UAE itd postale najbogatije zemlje ako im je Amerika otela naftu ili im je mozda uredno platila za tu naftu?
naravno, istrijebit ce sjeveri (muslimanski) dio, juzni je pun nafte pa ce se jednostavno naseliti i uzimati naftu do mile volje, kao i do sada gdje se god pojave. PREVARA DEMOKRATIJOM.
Hoćel SAD ili NAMA?
NjV odlikovao UN policijskog komandanta Edvina Kutlovca Ordenom Bosanskog Viteza 1. reda, za "iskazanu hrabrost i najviši humanizam prilikom sabotiranja kolonijalnih interesa u Sudanu"; podsjeća da je Sudan kao i Bosna (odnosno Ilirija) žrtva zapadnog kolonijalizma koji je zemlju nedavno podijelio na "Sjeverni" i "Južni Sudan" nakon što je potvrđeno da ispod malog južnog dijela leži preko 85% zaliha nafte cijelog Sudana pa odlučeno da se sjevernog dijela (koji je za razliku od juga većinski muslimanski) naprosto otarase kao "nepotrebnog troška" - u čemu zapadnim "investitorima" i naftašima asistiraju UN; napominje da su se u ovoj epizodi o ljudskosti našeg izuzetno hrabrog policajca, u svom pravom svjetlu negativaca pokazali i regionalni kriminalac Radončić, te Ale Šiljdedić koji je jedva dočekao da "uskoči kao zamjena", a kog pamtimo kao onog policajca kog je rodbina mladića izginulih u teškom sudaru u Bihaću optužila da je uništio dokaze da je taj sudar skrivio transporter EUFOR-a | http://wiki.royalfamily.ba/wiki/Mensur_Omerbašić http://is.gd/sW9lTx
ma vidi napsce i Sudan...ma sok!
Nemaju obama oni nafte ni plina ni dijamanata.tako nisi ni ti glup ko fol da napadnes a da se koristi od toga nema.samo laprdas u prazno
Juzni Sudan nema nafte? Kad si zadnji put pomako čmar iz Rahića Donjeg? De barem otidji do centra Brckog prosetaj ako nista da se upoznas sa blizom okolinom.
uceram ti ja yivim u centru gotov naselje grcica *** te blentava
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Koga god ste vi branili taj je još više propao.
Hem Crnčuga, hem Nobelovac, hem mirotvorac
Crn da crnji ne može biti
Nema veze to što je neko crnac a neko bijelac.
Južni Sudan je nasilu oteta teritorija od muslimanske vlade u Kartumu, i nama bratske islamske zemlje; Pakistan, Turska, Iran i Saudijska Arabija ne priznaju lažnu državu Južni Sudan
kad je zaštitit svoju naftu onda ce oni odmah reagovat,ljudi su jako zabrinuti i "velikodusni".Vam mamaru cionističko čifutsku!
Nas jedan "mirovnjak" zbris'o i odmah se Amerika mora umjesati .Koliko znaci jedan nas "mirovnjak" dok je on bio tamo sve je drzo pod kontrolom stozdimi haos nasta.
to ste i cekali da donesete "mir"
Južni Sudan je nasilu oteta teritorija od muslimanske vlade u Kartumu, i nama bratske islamske zemlje; Pakistan, Turska, Iran i Saudijska Arabija ne priznaju lažnu državu Južni Sudan
Hasane Pakistan, Iran i S.Arabija ti bratske zemlje?????? :D sto se ovdje moze gluposti procitat to nigdje ne moze...
Ovaj uhati crnjo je 10 puta gori od Busha, a sto je jako tezak zadatak.