Zabilježeni smrtni slučajevi
0
Novi virus svinjske gripe otporan na Tamiflu
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
CRKNITE FARMACEUTSKA MAFIJO !!!!
Potpuno se slazem sa commi-em. Ja trenutno zivim u USA i imam priliku osjetiti H1N1 histeriju na svojoj kozi. Farmaceutske kompanije proizvele su milione vakcina koje niko nije htio da primi. U tom momentu je bilo par smrtnih slucajeva. Ne prodje ni dvije sedmice kad na sva zvona,na tv, novinama... 4800 smrtnih slucajeva u USA. Sad se na vakcinu ceka u redovima :) Nemogu proizvesti vakcina koliko im treba. Cisti biznis, pa ko ziv ko mrtav. I ovo nas ima previse :)
Jasno je da se cak i oni koji traze ogromne zarade u pandemiji \"svinjske gripe\" ne bi toliko igrali da \"puste\" neki visoko patogeni virus. Stoga cak ni inficiranim ljudima nije potreban cak ni tamiflu a kamo li cjepivo i ne bih uzela niti jedno. Dosad je pravilo da su od strasnog novog virusa umirali samo ljudi s hronicnim oboljenjima, koji bi vjerovatno podlegli i sezonskoj gripi, a upravo mediji su napravili svu ovu pompu i histriju vezanu za svinjsku gripu. Procenat umrlih od svinjske gripe nije presao vrijednost od 0,1%, barem prem prema podacima koje donose nasi mediji, ali to ipak ne smeta novinare da posluze kao sredstvo farmaceutskim lobijima te prosire paniku medju ljudima.
Napravit ce oni Tamiflu + koji ce kostati 120 KM .
svaka cast commi..za sve gore navedeno..
na Pipi testiraju nove tablete za razbuktavanje mrznje ,izgleda da funkcionisu
nek i Pipo iznese svoje misljenje samo ovaj commi prica
Kompjuterski virus napravi antivirusna kompanija kako bi mogla prodati antivirus. Na istu ideju su dosle i farmaceutske kompanije. Pocelo je sa pticjom gripom, nije izazvala dosta panike, pa su napravili jaci virus, nazvan svinjska gripa, posto rezultati sa vakcinacijom su katastrofalni, sad ce pustiti jaci virus kojeg sprijecava inekcija, KOJA SE SAD JAKO SLABO PRODAJE, ali ne lijeci Tamiflu i Relenza.
jarane....
j3bote pobice nas sviju ovaj virus