Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Drzavne sisteme svuda u svijetu treba uredit na nacin da se licnosti iz svijeta religije ne smiju uplitat u politiku ama bas nikako. Ko se oglusi o taj zakon, ide u zatvor i kraj price. Zato je Ataturk bio pravi drzavnik. Proglasio drzavu sekularnom i napravio pravi potez. A kod nas se hodze i popovi pitaju oko drzavnih stvari. Najveci su lopovi, vozni park im je vrijedan milione dok ljudi skapavaju od gladi. I jos imaju takse za svaku mogucu molitvu doslovno. Ako ne platis nema ti dzenaze ni sahrane. I oni sebe zovu "Bozijim ljudima". More mars. Isto tako i dole, cim religija dodje na vlast i umijesa prste, eto ti i primitivizma i nesrece i jada. Nema Bog nista sa ovim sto se desava. A sto se tice demokratije, ne treba svasta ni dozvolit, jer demokratija je nista drugo nego sistem u kojem svaki manijak, silovatelj, masovni ubica, lopov, itd itd ima svoja "ljudska" prava i sistem u kojem dvije nepismene babuskare nadglasaju doktora nauka. Jebo to sve. Religija JEST opijum za narod!!!
Ataturk ti mamu na onom svijetu.., znas na sto mislim! Hoces li predloziti ili zabraniti americkim prdsjednicima da, kada zakletvu daju, ne cine to sa biblijom u ruci?
Ne psuj bez razloga. Ja nisam nijednom rekao da su Amerikanci primjer koji treba slijedit, i kod njih ima krscanskih fanatika kolko volis koji su idioti. Ide se iz krajnosti u krajnost. Da se ja pitam usvojio bih svicarski sistem i mirna Bosna. Ili pak Njemacki. Irci su isto napravili super stvar, prepisali su Americki porezni sistem koji je bez obzira na Amerikance dobar, zatim sve mutne profitere i tajkune, prevarante i mafijase poslali u zatvore i konfiskovali im svu imovinu. Sve su to likovi ala Turkovic, Jata, Senader, Celo jedan i drugi, Gasi, Keljmendi, Brankovic etc etc... Drzavni budzet im je skocio ne znam koliko stotina posto i sve su ulozili u privredu i razvoj. Sad imaju sistem za pozavidit a otidji gore i vidices da su svi vjernici ali nenametljivi nego za svoj gros.
KAKAV JE TO CRNI DEMOKRATSKI USTAV KAD ZABRANJUJE DJELOVANJE JEDNE POLITIČKE OPCIJE ILI DJELOVANJE JEDNE RELIGIJE ? TO NIJE NI VIDJELO NI D OD DEMOKRATIJE.
demokratija se ruši ili se meni cini ?
Pravi DEMOKRATSKI ustav nema šta :)