Više od 30 povrijeđenih
368

Novi detalji: Dvoje mrtvih u sudaru vozova u Češkoj, sedam putnika u kritičnom stanju

D. B.
Prema novim informacijama s mjesta željezničke nesreće u Češkoj, u kojoj su se sudarila dva voza, poginule su dvije osobe.

Kako javlja Russia Today, vozovi su se sudarili u selu Milavce u Češkoj nedaleko od grada Domazlice na zapadnoj granici. Poginule su dvije osobe, dok je povrijeđeno više od 30 putnika. Među povrijeđenim je sedam osoba u kritičnom stanju.

Vozovi su se sudarili jutros nešto poslije 8 sati.

"Nažalost, potvrđeno je da su poginule dvije osobe u željezničkoj nesreći. Nalazimo se na terenu i već smo transportovali neke putnike s mjesta nesreće. Povrijeđeno je nekoliko desetina osoba, 31 lakše, a dvije osobe su nažalost preminule", rekao je glasnogovornik regionalne vatrogasne službe.

Ministar transporta Karel Havlicek je rekao da se radi o ozbiljnoj nesreći te je otkazao svoje obaveze kako bi otišao na mjesto nesreće. On je potvrdio da je jedan od vozova bio putnički.

Također, dodao je da je mašinovođa voza Ex 351 prošao na crveno svjetlo putujući iz Minhena u Prag, dok je drugi bio regionalni voz koji je putovao iz Pilsena u Domazlice.