Kraj monopola njemačke željeznice
105
Njemačka: Uveden međugradski autobuski saobraćaj
Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E da mi je neko rek'o da u Njemackoj nema medjugradski saobracaj, ne bih mu vjerov'o fakat :O
Koliko ove Švabe kasne za nama samo, sad treba da im prodamo ove naše buseve, što smo kupili od njih :)
voz iz berlina do minhena kosta 140 eur a sada ce autobusna karta da kosta nekih 40 50 eur...i llogicno da je bolje....voziti se busom...busom se dode nekih 1,5 kasnije
nije ni njemacko drustvo perfektno nadje se uvjek gresaka ,nas greska je samo da smo nekih 500 godina iza njih
heheee,đe su švabe đe smo mi,ha u nas baš vaki autobusi voze ko na slici ha još u koso a željeznicu smo ukinuli šo će nam to nazadno sredstvo,šine će mo počupati i prodati sredstva će mo uložiti u nabavku novijih audija ;) važno je biti gofno islamske vjere zvano bošnjak ili srbin ko i rvat
DEUTSCHLAND UBER ALLES!
naravno da ima, samo ne idu autobusom nego vozom. vozom nema kasnjenja, voznja uvijek isto traje, nema povecanja goriva , dugorocno je isplativije kupiti voz nego bus.
S-bahn i Ü-bahn je zakon :) ovo sto Klix valja bajke ,Sa. magla im udara u oci pa ne vide GRAS.
Jes, GRAS Sarajevo I Njemci imaju sevdalinku "Konja vodim pijehe hodim" Njemacka verzija "Imam DB, ali autobus bih"
neki porede njemačku i bosnu. pa, teško je te dvije države ugurati u istu rečenicu. ne znam kako vam samo uspije.
jel gras?
Nedostaje im GRAS i rat.
ja sve ste vi znali i sve vi znate a drzava nam je katastrofa. Nista vi ne znate!
Oni su zakonom ukinuli medjugradske autobuse ,jos prije pedeset godina ! Duduci ! Hajvani ! Donesu zakon po nekoj racunici i bore se iz petnih zila da ga odrze .Da ne pokazu ,da su pogrijaesili ! Koje mizerno drustvo ! Cinovnicki zakon im odgovara ( cinovnici su klasa iznad ostalih : ne mogu biti otpusteni ,prije vremena u penziju ,dobre penzije) da su posteni ,davno bi ga promijenili ! Ulice i trgove su donedavno pokrivali asfaltom i betonom ,pa dok nisu dosle poplave i voda nije mogla oticati ,ne bi im se drugacije moglo dokazati .Sad su donijeli i za to jedan zakon.Uce i oni itekako na svojoj kozi .Glupa nacija !
Našim željeznicama svanulo, prevozit će samo ćumur i niko ih neće kritikovati.
Eh da je nama njemačka željeznica, pa makar i monopol imali...
njemacki vozovi su ,, mrak,, jure preko 250 na sat , cisti , udobni , sve naj naj mogu reci ljepota putovat , dobijes i klopicu :)