Komentari (141)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U potpunosti se slažem sa ovim zakonom.
"A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi išta osim onoga što je ionako spoljašnje-" (24:31) Časni Kur'an Dakle lice ne treba pokrivati
@BuZZ135 Hidžab da,nikab ne!
Koja budala ide sa nikabom ili burki u školu? Generalno treba to zabraniti u javnom prostoru. Ima da ti se vidi lice dok hodaš po ulici ili u nekoj javnoj zgradi.
@ZutiGolub a kurona i maske...
@BijeliLukSkywalker Maska ne pokrije čitavo lice. I dalje se može prepoznati osoba. Sa nikabom ne znaš ni da li je žena. Slično i fatomka...i to se ne smije nositi
Muslimani koji osudjuju treba da budu svjesni da su sve Poslanikove s.a.v.s. zene nosile veo preko lica. Ja se ne bih usudila tako nesto kritikovati. Iako nisam pokrivena te zene iznimno postujem i nadam se aBd da cu jednom da budem jedna od tih bogobojaznih. Uvijek bih radije imala jednu takvu zenu za prijateljicu nego deset onih koje to nisu.
A maske obavezne. Kosi se sa svim normalnim
Nije u redu.. Zabraniti tradiciju koja postoji duze od europe.. Nikoga ne vrijedja ni na koji nacin, imas potpuno pravo pokriti svoje lice isto kao i staviti kapu na glavu.. Nema razlike !!
Ne vidim zašto se pravdaju, Njemačka ima suverenitet na svojoj teritoriji, a kome se ne sviđa, eno mu Afganistan, Anadolija ili Ilidža.
Uporno pričaju da ženama treba dati slobodu, a onda im brane da one iz svoje slobode stave nikab ili burku.
@Maus idi u saudijsku arabiju i stavi i traži sve slobode i prava žena
trn u oku
meni ovo lici na nindju 😁😁
@Hercegovac_do_groba, realno, ne liči ni na što
To primitivno ponašanje i maskiranje treba zabraniti u cijeloj Europi. Oni koji to ne žele prihvatiti neka se vrate tamo odakle su došli ili odakle su porijeklom.
Što više budete branili nikabe više ce te maske nosati,sto više budete insistirali na rukovanju sa muslimanima to ce te vise odbijati da se rukujete i sa roditeljima i sa djecom i sa prijateljima. Zar vam nije jasno da se neke bitke ne trebaju voditi,jer su unaprijed izgubljene
Kriv Tito što je ukinuo zarove? Zato što je žene oslobodio ropstva? Zato što je zakonom obavezao porodice da ženska djeca moraju u školu. Burka ne izražava pokornost Bogu nego muškarcu. Feudalizam u 21 vijeku!
A maske?
Normalna odluka. Marama ok. Potpuno pokrivanje nema smisla.
Zabranili ste nosenje nikaba i burki, a sada sve zene u Evropi hodaju sa nikabima od maski. Pa ste se bunili sto se Muslimanke ne zele rukovati, a sada i musko i zensko na zapadu izbjegava rukovanje
Ja kao brat musliman se slazem sa ovim pokri ti sve sestro ali lice da znam sa kim pricam inace mi je neugodno kao da me Sipa ispituje.
A sta cemo ako svi budemo nosali maske zbog kurone...
@BijeliLukSkywalker biti zdravi
@bolna istina ali ce nam lica biti skrivena, tako da i ove sto nose nikab ce imati kuronu kao razlog da nosaju maske.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)