Svađa u Parlamentu EU
0

VIDEO / Nigel Farage eurokratima: Sve vas treba najuriti s posla!

Sarajevo-x.com
Nigel Farage
Nigel Farage
U vremenu kad Evropu pogađa najteža ekonomska kriza novijeg doba, parlamentarci EU obrušili su se jedni na druge. Farage je ponovo zamjerio autokratsko držanje Njemačke i Francuske u strateškom odlučivanju o krizi u Grčkoj i Italiji.

Ukoliko ne dijelite mišljenje zvaničnika Njemačke i Francuske, bit ćete smijenjeni. Na svojoj koži to su najbolje osjetili premijeri Italije i Grčke koji su popustili pod pritiskom eurokrata.

Video pokazuje raspravu sa sjednice Parlamenta Evropske unije od 16. novembra. 2011. godine. Potpredsjednik bloka "Evropa slobode i demokratije" i parlamentarac EU Nigel Farage obrušio se na svoje kolege.

Farage je poznat po svojim kritikama lidera EU te je do sada nekoliko puta javno napadao Josea Manuela Barossa, princa Charlesa i Jacquesa Barotta.

Nigel Farage kaže kako ne želi živjeti u Evropi u kojoj dominira Njemačka te da to ne žele ni građani EU.

"Kad je grčki premijer Papandreu ustao i spomenuo riječ referendum, gospodin Rehn je to opisao kao rušenje povjerenja, a vaši prijatelji ovdje okupili su se kao čopor hijena, okružili ga, smijenili i zamijenili marionetskom vladom. Kakvog li apsolutno odvratnog spektakla", kazao je Farage na sjednici Parmalenta EU te dodao kako mu trenutno stanje u Evropi liči na roman Agathe Christie gdje se svi trude pogoditi ko će biti sljedeća žrtva.

"Svi vi trebate odgovarati za ono što ste uradili. Sve vas treba najuriti s posla", kazao je Farage gledajući u smjeru predsjednika Evropskog vijeća Hermana Van Rompuya.