Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sabina iz opstine ode kući čim malo padne kiše da zatvori prozore, nikad se vrati
Preseravanje
Pa jest za tebe ali neko je dao svoj zivot da bi ti zivio znas razumijes ali to smo mi nema empatije samo da je meni dobro.
Za nas jeste. Jer ne znamo ništa osim voditi brigu o svojoj guzici. Zato su spomenici iz WW2 okupljališta narkomana. Ameri znaju šta je odnos prema zajednici, dostojanstvo, čuvanje sjećanja na prošlost. To je razlika između njih i nas.
Šta je sa Aljinim mezarom na kovačima, zna li se šta, ima li tu straže
Da ga je otresla oluja, vjerovatno bi završio kao heroj i bio sahranjen u grobnicu koju je čuvao.
Glupost na najvišem nivou!!! Kakva šteta mladić dvoje najbolje godine života provodi čuvajući nečij grob!! Od čega!? Od ničega. Nikog briga nije za tim grobom. Neki guzonja natjerao nečije djete na budalestinu.
to mu je posao, prima platu za to. da je otisao izgubio bi dnevnicu :-)
glupost, rizikujes zivot za nista, cuvas nesto sto niko nece ukrasti. Nema logike, ali gdje prestaje logika, nastupa rat i uniforma
Ima li Klix sta pametno za objaviti ?
Pogledajte kako se čuva uspomena na ljude koji su život dali za bolje sutra,a ne kao u Mostaru ,,,samo rušiti i rušiti... Nije ni čudo šta nam se događa..
Pričajte šta hoćete, ali meni je ovo izazvalo emocije. Toliko simbolike, toliko poštovanja. Simboli, historija, sjećanje, čuvanje. Ono jača i okuplja. Ono daje snagu zajednici za opstanak. To je ono što nama fali. Sjećanje, poštovanje i čuvanje. Nešto na čemu generacije stasavaju. Nešto što ih snaži i čuva na okupu. Historija, zastava, heroji, institucija države. Simbolika. Ponos.
Imamo toliko toga što bi vrijedilo istaknuti,što bi morali čuvati,na šta trebamo biti ponosni,samo treba institucija koja će sve to sabrati, uokviriti, istaknuti,voditi o tome računa,planirati,usmjeravati,režirati i raditi PR.Od isticanja i poštovanja zastave,heroja,datuma,ceremonija.Da se zna gdje ko stoji, kako se salutira kad se obična izjava daje.Da izgledaju kao državnici i država.Trenutno gubimo bitku a oni koji nikad država neće biti rade na tome da izgledaju kao država.
Ne seri
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
gadnog li posla mati mila, cijeli dan tancas napred-nazad
Došao Bosanac pred grob neznanog junaka i čudi se: Pa ja sam još nepoznatiji od ovog a niko mi ne gradi spomenik!
Jadan clanak
Sakibu iz opštine već u pola 1 ne radi sistem.
Dobro ali što ga čuva?
ja vjerujem da je vise odavanje pocasti nego cuvanje ,ljudi imaju svoju istoriju i postuju je ,kad samo vidim koliki respekt imaju prema zastavi a nase ublehe stave zastavu naopako i nikom nista
Kakve oni obuke prodju brajko moj.
MA ZBOG KOGA DA RIZIKUJEM SEBE vecina bi razmišljala..
Glupost