Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vi stvarno mislite da bi posao vrijedan 500 milijardi dolara godišnje Wall Street prepustio talibima? Lijepo je biti naivan. Drug money saved banks in global crisis, claims UN advisor Drugs and crime chief says $352bn in criminal proceeds was effectively laundered by financial institutions http://www.guardian.co.uk/global/2009/dec/13/drug-money-banks-saved-un-cfief-claims
Moram da kazem da je proizvodnja opijuma opala puno vise nego ste naveli u vasem clanku, te da se ne radi o gljivici nego o vrsti bilje usi. S obzirom na to da je berba i zetva maka zavrsena prije vise od 2 sedmice, mislim da sama vijest nije relavantna. Ono sto jeste relavantno je da nazalost, smanjenje proizvodnje opijuma, jos nije dovelo do smanjenja pobunjenickih aktivnosti. Kao kontraefekat, slaba zetva ce imati ogroman uticaj na zivot stanovnistva kojem je uzgajanje maka cesto jedini izvor godinjeg prihoda. Legalno sjeme je nazalost takodjer podbacilo u odredjenim krajevima zbog korupcije, kada se besplatno sjeme, cesto skupo placalo \"ispod tezge\" ili se jednostavno nalazilo na pijacama lokalnih mocnika.
Treba gljivicu probat produvat, mozda ona bolje puca !
recenice \"Iako će heroina na tržištu zbog svega navedenog biti manje, uništena makova polja mogla bi ozbiljno egzistencijalno ugroziti veliki broj afganistanskih porodica koje jedino od toga žive.\" pa nek crknu mamu im yebem... koliko su oni porodica unesrecili ne bi bilo lose da im svako od njih dodje zabit po jednu iglu u tijelo
@shoske nauci se pravopisu pa onda saraj seljacicu...
mak raste u poljima, a opijum je hemikalija koja se dobija iz maka. bem vas nepismene.
tvojom starom kao i dosad zar ne?
uh te jadne..cime ce sada da se pljuskaju talibanci i vehabijice...
\"Nepoznata gljivica napala polja opijuma\" opijum inače posadiš u polju, pa proklija j.e.b.a.o. vas konj retardirani
Da vam je samo znati koliko kosta jedna obezbijedjena vojna avionska posiljka ;) recimo C-130-kom koja moze ponijeti 5-10 tona ;) Mislim, puno je manja zayebancija nego ispumpat 50 000 tona nafte ;)
nekom je sigurno poznata
sta ce sandzaklije sad radit????
Pa Ameri i uzgajaju ovo smeće. Proizvodnja opijuma je nakon \"oslobođenja\" Afganistana porasla za 98% (zvanične informacije). Što li, pitam se?!
ovo su ameri iz aviona prosuli nesto
Je li se bodeš sine? U jednu ruku da, a u drugu i ne! Ameri se domudrili, nema maka nema talibana...