Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cestitke Gadafiju i pobjedi protiv bandita i zapadnih olosa, a za Sarkozija, to je idiot svih idiota ali ce ga popusiti sada ce legendarni Gadafi prestati davati naftu Francuskoj, hahahahah.
21:11 AL JAZIRA ARAPSI -SNIMATELJ ALI HASSAN AL JARIB U. BIJEN JE DANAS IZ ZASJEDE DOK JE DRUGI CLAN TV EKIPE POVRIJEDEN .NAPAD SE DOGODIO U BENGAZIJU.(NAJVIJEROATNIJE DA IZA OVOG NAPADA STOJI GADAFI JER U BENGAZIJU JE VEC DOSADA UHVACENO VISE GADAFIJEVIH AGENATA.
ovaj google translate je naporan dečko pravo... prvo nauči engleski a onda komentariši - pretpostavljam da je neki vehabos gadafi samo naprijed, završi sa tim teroristima i zabrani francuzima i amerikancima ulaz u libiju
Egipatski dužnosnici kažu dva američka plovila su prešli Sueski kanal na putu do Sredozemnog mora biti u blizini u Libiju. Nuklearni pogon podmornica USS Providence i razarač USS Mason su ušli u kanal od Crvenog mora. Dužnosnici, rekao je ratni brodovi su dio američkih prijevoznika bitke grupa na čelu s USS Enterprise . Oni su govorili pod uvjetom anonimnosti jer nisu ovlašteni govoriti u medijima. Američki vojni dužnosnici su naručili ratni brodovi u Sredozemnom u slučaju da su potrebne za Libiju u svezi poslovanja u rasponu od humanitarne pomoći na moguće vojne akcije.
Al Jazeera arapske provodi intervju s predsjedateljem Vojnog vijeća za zaštitu M.ta danas, a on je prijavljen sljedeće točke: U gradu je vrlo mirno u ovim trenutcima . Došlo je do pokreta za neke osoblje prijevoznika sinoć dolazi s juga zapada 4 od njih su bili uništeni. Jutros, nekoliko oklopnih vozila počela mobilizirati prema gradu, ali je njihov pokušaj brzo bio blokiran od strane revolucionara i povukli su se Nije bilo smrtno stradalih ili ozljede od strane revolucionara danas Nije bilo teško razmjene paljbe u današnjem sukobima. Dakle, mnogo više volonteri udružili su snage obrane grada. To je sigurno reći da postoje volonteri iz skoro svakog kućanstva / porodice.
19:29 CNN je Nic Robertson tweets: \"Ogroman požar gori ulje u Ras Lanuf rafineriji, dim oblaka proteže na deset milja .. pojavljuje izvan kontrole, nema vatrogasci u blizini. \" 19:28 Breaking Al Jazeera arapske SAMO Sirija odbija poziv za br Fly Zone u Arapskoj ligi sastanak. Jemen i Alžir argee na NFZ. 17:56 BBC Arabic Arapska liga je suglasan da poziv za No Fly Zone preko Libije
ma Libija vise nije vijest, i nece biti u narednih nekoliko mjeseci, zbog \"katastrofe u Japanu. A to ce vrijeme biti dovoljno da istrijebi sve pobunjenike. Ko je od jucer vidio nesto drugo u informativnim emisijama osim Japana? I naravno, svi ce paznju i pomoc okrenuti prema Japanu, jer je Japan vecini zapadnih zemaalja bitniji u ekonomskom i svakom drugom smislu od Libije
Ja sam za Gagija !
kurvin sin! nadam se da cemo ga vidjeti mrtvog sa njegovim sinovima kretenima usiljenim ! doktatoru je dosao kraj nadam se! dosta izivljavanja....!
gadafi je kralj!!!! ne daj se!!!!!!!!
Omanski ministar vanjskih poslova Youssef bin Abdullah bin Alawi je pozvao na \"Arapski intervencije\" u Libiji tijekom sastanka Arapske lige danas. On je rekao libijski kriza predstavlja prijetnju stabilnosti u arapskim zemljama. \"
5:15 Al Jazeera arapski reporter u Brega samo je potvrdio da se Brega i Al Uqaylah su još uvijek u rukama revolucionara. On je opisao situaciju kao tvrd i da je u tijeku bitke se događa u pustinji 80 km protežu između Al Uqaylah i Ras Lanouf. To se protežu nema područja za utočište ili zaštitu i dokazuje teško za obje strane kako bi tlo.
Slika-Borac-http://blogs.aljazeera.net/sites/default/files/imagecache/FeaturedImagePost/images/ReloadRasLanuf.jpg Slika-pogodena naftna postrojenja- http://blogs.aljazeera.net/sites/default/files/imagecache/FeaturedImagePost/images/FireRasLanuf.jpg
Grad je pao na svog sina Khamis koji vodi 32 nd brigade, opisao američki diplomata kao \"najbolje obučeni i najbolje naoružani\" svih Gadafi-ovih snaga. Oni su također poznat kao zastrašujuća jedinica i oni su sada uključeni u drugi i prilično više hlađenja počistiti rad. . http://blog.itv.com/news/billneely/2011/03/zawiyah-has-fallen/
Novinar ITV-a Bil Neli je proveo neko vrijeme u opkoljenoj Zaviji .Napisao je izvjestaj u kojem svijedoci o zlocinima i razaranjima od strane Gadafijevih rusitelj.Prijevod ;\"Više desetaka je u. bijeno u borbi za mučeničkom Square.There sada su mnogo više \'mučenika\' zakopano tamo-ja broje više od dvadesetak novih grobnica. Svi oko patch tla gdje bih bio sahranjen počistiti posada swept bijesno, pokušava napraviti trg izgleda normalno. Pokušavajući sanitize što se dogodilo ovdje. Pokušavajući sakriti stvarnost ustanka od očiju svijeta. Kada svjetski mediji autobusima u na Gadafi vladi treneri, neće biti ni traga od onoga što sam vidio, pocrnio tenkovi su ukrcani transportera i odveli izvan znatiželjnih očiju. Miliciju vozila spalio i posuto metak rupa. Odjeća za novo mrtvih, pucao u bitci u Gadafi u dvorištu. Zawiyah je samo trideset kilometara od Tripolija. Sama činjenica da ga je uzeo njegov elitni vojnici tjedan dana da razbije otpor ovdje je sramota za njega.