Velika žrtva
399

Nakon ubistva supruge, kćerke, dva sina i unuke, novinar Wael Dahdouh poručio: Bol nas neće zaustavit

S. Š.
Wael Dahdouh (Screenshot/X.com)
Wael Dahdouh (Screenshot/X.com)
Al Jazeerin novinar Wael Dahdouh obećao je da će nastaviti svoj rad čak i nakon što je izgubio pet članova porodice, nedavno i svog sina Hamzu Dahdouha u nedjelju.

Hamza Dahdouh, sin šefa ureda Al Jazeere za Gazu Waela Dahdouha, ubijen je u nedjelju izraelskom napadu u Khan Younisu, na jugu Pojasa Gaze kada je projektil direktno pogodio vozilo u kojem je on putovao.

Wael Dahdouh izgubio je suprugu, kćer, unuka i 15-godišnjeg sina u izraelskom napadu na njegovu porodičnu kuću u oktobru. Međutim, kako je rekao u svom obraćanju, iako je bol prevelika, on će nastaviti obavljati svoju profesiju jer je to najmanje što može učiniti.

Na početku svog obraćanja, Waela se zahvalio svima na besprijekornoj podršci i solidarnosti u njegovoj boli.

"Sva ova osjećanja i empatija koju sam dobio me dotiču, ali sve je to samo medalja časti, a ujedno je i jedna od najvažnijih stvari koja mi je pomogla da nastavim na ovom putu", govori on.

"Istina je da je bol prevelika, a svakim danom je i sve veća, a upravo cijena svega toga je bila prevelika. Hamza je bio moje sve, bio je moja duša. Ali, sav ovaj bol neće nas zaustaviti na našem putu. Naravno da je teško, ni malo lako, ali kao što sam rekao, nećemo odustati ni na trenutak. Dok god sam živ i dok god sam u mogućnosti da obavljam svoju dužnost to ću i raditi. Zato što obavljati ovu profesiju je čast, zadovoljstvo i jedna posve čovječna obaveza", poručio je Waela Dahdouh.

Još jednom se zahvalio svima na podršci i naglasio da će upravo zbog porodice koju je izgubio nastaviti obavljati svoj zadatak, posao novinara.