Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
daj pustite pujdu na livadu kakvu, yeblo vas ratovanje
Nagrađivana novinarka CNN-a priznala: Vlada nas plaćala da lažiramo vijesti – sve je laž! Rat koji je godinama najavljivan isključivo u alternativnim medijima je počeo – i službeno. Cijelo ovo vrijeme zapadni svijet manipuliran je medijima koji i u ratu i u miru vode stratešku ulogu. Godinama su ljudi naprasno uvjeravani preko mas medija da se ratovi na Bliskom istoku vode isključivo u ime demokracije, nekog kvazi mira pod čijom palicom su do sada umrli milioni ljudi. Alternativni mediji su sistematski upozoravali na Treći svjetski rat ali i na to da SAD i NATO na istoku masakriraju države, a ne da ih ‘oslobađaju’ kako su nam mediji ‘prali’ mozak. Danas, kada je rat došao u srce Europe, manipulacija se nastavlja i to u toliko strašnoj mjeri da se zapad uvjerava da nas vojna sila brani a zapravo je riječ o lažima, brutalnim lažima koje stvaraju jedan potpuno drugi svijet koji nema veze sa stvarnošću. Posljedica toga je potpuno isprogramirano čovječanstvo kojem svjedočimo u ovom trenutku. O toj gotovo nevjerojatnoj manipulaciji progovorili su novinari koji su radili za najveće medijske kuće u svijetu. Riječ je o tri puta Emmyjem nagrađivanoj novinarki Amber Lyon koja je radila za CNN i dala otkaz kada je shvatila da se od nje traži samo jedno – pisati laži. Iako je i prije sumnjala, sve je shvatila kada je CNN odbio izvijestiti o sustavnom mučenju i ubijanju mirnih prosvjednika od strane vlade Bahreina, kojemu je sama svjedočila kada je 2011. godine od CNN poslana na terenski zadatak. Kako govori njezino izvještavanje o događajima u Bahreinu zaustavila je Vlada SAD u suradnji s Vladom u Bahrainu. Lyon je riskirala svoj život da bi izvještavala u Bahreinu, dok je u isto vrijeme druga CNN novinarka snimala plaćeni propagandni izvještaj o tome kako su lideri Bahraina hrpa prijateljskih prodemokratskih reformatora. Dobro ste čuli … vlada Bahraina u suradnji s Vladom SAD-a platila je CNN-u da brutalni režim i masakr pretvori u demokraciju i u tom primjeru je shvatila da je riječ o nevjerojatnoj laži koja se plasira kao stvarnost. Shvatila je da to nije novinarstvo, nego da je riječ o vrlo opasnoj manipulativnoj retorici čije su posljedice apsolutno ne znanje svijeta p pravim događajima. Kasnije je saznala da i Kina kao i drugi autoritarni režimi plaćaju CNN ali druge medijske kuće da stvaraju laž. ‘Stanje je nevjerojatno, sve je laž’, rekla je Lyon koja je dodala da je CNN oružje masovne destrukcije kojeg nismo svjesni. ‘Oni ponavljaju laž iznova i iznova, i ta laž koliko god besmislena bila tim ponavljanjem postaje istina’ kazala je Lyon upozoravajući da se svijetu totalitarni režimi predstavljaju kao demokracija, dok se stvarna demokracija i sloboda plasira kao totalitarizam. ‘Nismo ni svijesni kako nas manipuliraju i koja je zapravo cenzura masovnim medijima prisutna – nismo se ni korak odmakli od Goebelsa, iako nas trolaju time da živimo u demokraciji. Otvorite oči,’ viknula je Lyon.
hebo ih pas! a sta je sa ljudima?
glava mu nešto ima slabu zaštitu, možda šljem da mu stave
Joj rusa propale nacije
Strah je cudo
Šta je ba sa kacigom i gas maskom sa PSE ? Šta ako ga terorista popršće po njušci biber sprejom ??
Pas vrijedan pomena, oh pa da pas je francuz..................Palestina, Sirija, staro, mlado, svaki dan, ne zna se broj..................niko da trepne.
Doslo vrijeme da je covjek gori od golubovog izmeta. ☺
A šljem i štitnik za lice ? Pa i hokejaši su bolje zaštićeni.
Ovaj RT je u rangu BN TV-a haha koji izrodi od voditelja čovječe... Američki ogranak RT-a je prilično dobar ali ovaj evropsko-ruski je baš ono smeće od novinarstva.