Komentari (149)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ISLAM NIJE TERORIZAM, TERORIZAM NEMA VJERU!
Franzzissko... Kad vec imas toliko hrabrosti, hajde budi musko pa javno izadji na ulicu i izreci svu mrznju koju imas u sebi u vezi muslimana. Nemoj se anonimno pravit hrabar i pametan jer ti si tolika kukavica i ja ne znam kako te nije stid zivit sa tim, pa imas li ti roditelje,zenu djecu jeli te njih stid sto si tolika picqurina u zivotu.
gdje si franc olosu stari? jos ti nije dosadilo da pljujes po islamu? pa ovo si postao bar jedno 100 puta
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Generalizovanje i optuzivanje cijelog naroda zarad zločina pojedinaca nije prihvatljivo. S druge strane svi koji podrzavaju zločine, za mene su jednaki onima koji ih čine. Bosnjaci su skloni cijeli Srpski narod nazivati "genocidnim narodom" i do juče je to bilo kao "dobar dan", a sada im jako smeta kada se svi muslimani stave u isti koš sa teoristima. Eto, mozda bi o tome trebali razmisliti svi...Zasto se svi ne bi odrekli zlikovaca u svojim redovima? Kad kazem, svi, mislim na sve narode i nacije...
Tocno tako, ja cijelo vrijeme ponavljam koliko su licemjerni ovi nasi bosnjaci, za njih su svi hrvati ustaska gamad, srbi cetnicka gamad a kada im kazes da su i oni islamisticka gamad zapjene i jebu ti sve i zivo i mrtvo. Posebno to mrtvo je izrazeno kod bosnja, samo oni to psuju, stoka maloumna. E pa drage bosnje, kako su za vas su svi hrvati ustaska gamad tako ste za mene svi ista islamisticka bagra, u rangu sa isilom.
zašto ste stavili sliku koja ne odgovara 2% od ukupno 100% muslimana u britaniji. vecina zena muslimanki je bez hidzaba a vi nikab prikazujete.. jeste tendeciozni..
Da se razumijemo, muslimane prezire cijeli svijet samo što to neko pokaze a neko ne.
Zbog, znaci ovakvog stanja na zapadu medju intelektualnom elitom moze da opstane jos samo onaj musliman koji posjeduje posebne sposobnosti, od kojih ce domace stanovnistvo da profitira, svi ostali ce biti izlozeni jos vecem pritisku i osjecace jos vecu mrznju, nazalost, Osim toga odavno se djeca stranaca a posebno musliman otupljivaju u skolama, na to se nemaju kome pozaliti. Jer se oni drze zajedno i sve jedan pedagog cuva onog drugoga tako da je skoro svaki pokusaj zalbe bezvrijedan. ako jos pogledate ove ljude sto rade ova nedjela po zapadu ubijajuci nevine ljude, vidjecete da su to prakticno njihova djeca, treca, cetvrta generacija koja zivi u francuskoj. Zasto su to bas oni uradili, Zasto ??!! Trend je da imas pravo na slobodu govora ako razmisljas kao oni , cik pa reci nesto drugacije, odma postajes terorista!!! Naravno ako neki norvezanin ucini neki samoubilacki akt da je on psihicki bolestan, a ova "njihova djeca" su t........ !!?? Kad je u kapitalizmu kriza slabi placaju dana
Na ekonomski uzrok se na zapadu, a posebno kod srednjeg i nizeg staleza domaceg stanovnistva, nadovezuje nacionalna i religiozna pripadnost. Na poslu se prica o svemu a u "danasnje vrijeme" izmedju ostalog i o religiji. I cim se zna da nisi njihov covjek pokusace da nadju neki razlog da te se kao muslimana rijese " na kulturan nacin" e sad ako se jos nadje poneki srbin ili sto je jos gore neki hrvat onda ce oni da izkoriste njih kao marionete i da to urade preko njih jer ce da se prica kako je ovo krstaska zemlja, a ne daj boze da ispricas kako si protjeran od strane njihovih sunarodnjaka, naravno da ti mislis a i Nadas se da on nije kao neki njegovi sunarodnjaci, e tad si tek gotov jer ce da pricaju kako si ti izdao tvoju vjeru. U vecini slucajeva ti nemoze pomoci sto si ti vec integrisan, sto pricas od mnogih domacih bolje jezik, sto ides sa njima u Irish Pub da popijes koju, sto slusas U2, Sting, Pink Floyd itd. Ne sve to je djaba jer oni mnogim slucajevima i ne znaju sta je to!!!
Ja kako vidim da vecina komentara se odnosi na to da se izbjeglice i svi drugi koji na bilo kakav nacin dodju na zapad treba da se prilagode i integrisu. Naravno da ste svi podpuno u pravu ali od zaostravanja ekonomske krize, koja prakticno od pocetka ovog stoljeca traje, socijalna situacija na zapadu je sve teza i teza. Do cega dovodi to ? Dovodi do toga da kad se ima sve manje radnih mjesta da se ta radna mjesta cuvaju za domace zu istovremeno potiskivanje odredjenih migracionih grupa. Najugrozenija grupa posle roma na zapadu su muslimani sa jednom razlikom da su muslimani u mnogim slucajevma vrlo dobro obrazovani medzutim cesto je im njihovo ime i prezime prepreka da dodju do posla. Kao primjer mogu reci da mi je se licno jedan covjek iz bosne, inace strasno zapadnjacki orjentisan, po zanimanju inzinjer elektrotehnike, pozalio kako je na vecini prijemnih testova bio bolji od domace konkurencije ali je odbijan. Ocjene sa testova se mogu da uporede online. Naravno imena su sakrivena.
Nije samo Engleska. Pale im prihvatilsta po Svedskoj. Svedska je primila jako puno izbjeglica ali sada se stavovi mjenaju. Sve evropske drzave ce sledecih godina na izborima imati pro desnicarske stranke. I ko je za to kriv. Nije samo IDIL/ISIL ili terorizam. Krive se su same izbjeglice takodje. Ili doseljenici. Pokusavaju nametnuti svoj nacin zivljenja i kulturu. A ne integrisati se tamo gdje si se doselio. Ni jedna od ovih drzava ne brani da prakticirash religiju kod svoje kuce i u svom domu, ali 90 % ovih doseljenika/izbjeglica to ne zeli. Zeli da prakticraju religiju onako kako ONI smatraju da treba. Budimo realni. Koliko bi Iran, Irak, Sirija i druge islamske drzave dozvolile prava pravoslavcima, katolicima da je obrnuta situacija??? Sta mislite?
Tačno. Većina BH muslimana brani navedene zemlje a ne znaju da bi kmečali ko kišna godina da ih natjeraju da žive u tim zemljama i pod njihovim islamom...
Vecina bosanaca, ne samo muslimana, nego i pravoslavaca, katolika iz Bosne ili da kazem sa balkana nema blage o cemu govori ili pise.Pogotovo na ovim i ovakvim forumima. Ja sam otisao iz Bosne 2001. Bio sam u ratu, ostao nakon rata u vojsci, i dopizdilo mi pa sam se ispalio za necim boljim. Uglavnom, Danska je za nase izbjeglice jako puno izdvojila. I ne samo nase. Koja bi to balkanska drzava dala penziju covjeku koji nema ni jednog jedninog sata rada u toj drzavi??! Ili da kazem neka islamska azijska drzava? Bi djavla dala ista. Sve skandinavske zemlje su izdvojile i izdvajaju ogromne sume novca za te ljude koji dodju. Bilo kao izbjeglica ili azilant, doseljenik. Ja bar mislim da ako vec ides ka musliman u neku "krstasku" drzavu, onda se i integrishi. Ako ne mislish da se integrishesh, onda produzi pa za Irak, Iran. Ali zamisli, NECE...Ja postujem vjernike, ali samo prave vjernike kojih je jako malo. Ostale: mozete mi skakati po nekoj stvar kad mi budete davali minuse :)
pa iskreno sta ste ocekivali , jel vi citate vjesti ljudi ne vole kad se moraju nekog bojat i bice jos gore
Za tvoje dobro! al malo morgen.
ocemu ti ???
O cemu vi ba? Ko je bio covjek ostace covjek da je ne znam ti koje vjere i nacije, ko je biot fukara da mi je rodjeni brat ostace fukara. Uvijek bilo i ostalo. Samo ppk moze covjeka u istu vrecu sa necovjekom. Vi novinari bas trazite sranja jbt... pljuc. Od kud vi znate? Imate izvjestaca iz FR i GB pa da zante o cemu pisete ili samo picite copy past? FUJ!
Nije lako biti musliman i drzati se Pravog puta, samo istrajni uspiju u tome. "Kada Allah swt zavoli nekog svog roba, rekne melecima: "Povecajte mu iskusenje", a meleci zacudjeno reknu: "O Gospodaru, pa taj covjek je jedan od tvojih dobrih robova." "Znam" - odgovori Allah dz.s. " ali... ... pozelim da ga cujem kada Mi se skruseno obraca u dovi". (hadis) Svaki insan ima iskusenja, neko manje, neko vise. Ali bi musliman trebao da zna da su iskusenja neizbjezna na ovom dunjaluku, da je to ispit od Allaha swt, i da su iskusenja dobra za nas, jer nece trn ubosti muslimana, a on ako se strpi, a da mu Allah dz.s. nece obrisati grijeh za to. Iskusenja brisu covjeku grijehe i povecavaju mu stepene. Ako Allah dz.s. zavoli covjeka, onda Allah swt ne zeli da ga sretne sa grijesima na Sudnjem danu, nego Allah dz.s. pozuri da covjeka ocisti od grijeha na dunjaluku, kroz razlicita iskusenja. ISTRAJMO BRACO I SESTRE
"Ta, zaista, s mukom je i last (olaksanje), zaista s mukom je i last". Ibn Kesir r.a. u svom tefsiru Kur’ana pojasnjava ove ajete sa sljedecim hadisom: Allahov Poslanik saws je rekao: "Kada bi muka dosla i usla u kamen, za njom bi doslo i olaksanje da muku istjera".
Islamofobija je vrlo zarazna bolest. Predsjednički kandidat Trump vidio hiljade muslimana kako slave pad njujorških tornjeva !! https://www.washingtonpost.com/news/fact-checker/wp/2015/11/22/donald-trumps-outrageous-claim-that-thousands-of-new-jersey-muslims-celebrated-the-911-attacks/ POslije je ispalo da nije vidio, ali takvi su simptomi bolesti nakon prestanka upalne faze. Povlačenja i izvinjenja !
A sta reci? Sami su godinama govorili lijepo o kozojebima koji pucaju ko kokice isto kao i ovi nasi u BIH sto ih brane i na kraju ce oni imati najvise problema zbog kozojeba koje brane. Aj zdravo!!!
samo ce ovako jos vise da radikalizuju muslimane...
Dobro to... ali terorizam je globalni problem... jedno nasilje vodi drugom...
Islamofobija je nastala u americi prije 40 godina, kada su amerikanci (crnci) počeli prelaziti na islam. Danas je to ideologija zvana terorizam koja je zahvatila zapadna društva iz straha od širenja islama. Sredstva i oblici borbe koje podržava ova ideologija su strašnija od fašizma i komunizma.
krstaski ratovi, krst i luna, jerusali...to nista ne priznaješ a? pravi si amerikanac
Duga je istorija sukoba između različitih vjerskih skupina, ali nije postojala ideologija koja se zove terorizam.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Hvala ISIL-u...
Idi im se licno, osobno i personalno zahvaliti u Siriju smrdljivac.