Svijet
0

"Nađena" Austrijanka oteta prije osam godina

FENA
U Austriji je u četvrtak otkriveno više detalja koji ukazuju da je pronađena djevojka u blizini Beča u srijedu djevojčica koja je nestala prije osam godina.

Pasoš koji je glasio na ime Natascha Kampusch nađen je u kući u kojoj je ona navodno bila zatvorena, a djevojka je imala identičan ožiljak na licu kao i davno nestala djevojčica.

Rezultati testa DNA će biti gotovi u četvrtak kojim će se potvrditi identitet ove djevojke, saopćila je austrijska policija, javlja BBC.

Osumnjičeni otmičar se ubio bacivši se pod voz. Čovjeka, kojeg su austrijski mediji identificirali kao Wolfganga Priklopila, austrijska policija je proganjala u srijedu navečer, a pronađen je i napušteni crveni automobil BMW koji mu je pripadao.

Nestanak ove djevojčice kada je imala 10 godina uzrokovao je veliku potjeru prije osam godina.

Žrtva otmice, sada 18-godišnja Natascha Kampusch, prvu noć na slobodi provela je "na sigurnom mjestu", pod paskom psihologa, a psihološku pomoć dobivaju i njezini roditelji, navodi policija.

Otmičar je svoju žrtvu punih osam godina držao u prostoriji veličine 3 x 4 m koja je nalikovala pravoj tamnici, objavila je policija koja je prema opisu žrtve našla to skrovište.

Natascha Kampusch, oteta s deset godina, sve vrijeme je bila sasvim izolirana od vanjskog svijeta. Smjela je povremeno, ali vrlo malo čitati i katkad gledati televiziju. Vjerojatno je do kraja svog zatočeništva bila izlagana stalnom fizičkom i seksualnom zlostavljanju, rekao je predstavnik austrijske policije.