Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
u kojem dzematu/dzematima budes? ko zna,mozda se i znamo :)
U Sarajevu...
ispravak - a gdje si ti?:)
niko poseban,brate,zasto pitas?:) a gdje so ti?
Denzele brate, ko si?. Moram te vidjeti...
Vazda neko njesra u ovim muslimanskim zemljama...
u egiptu je i postojalo udruzenje za priblizavanje mezheba (sto cionistima i njihovom vjernom psu mu-baraku, nikako nije odgovaralo) ciji je promotor bio sejh muhammed kami, a clanovi udruzenja su bili i sejh mahmud seltut, muhammed medeni i abdulmedzid selim - svi odreda pristalice selefizma.
alejkumu selam ja ti to i pokusavam objasniti...ovako isto sam se \"palio\" i na vijesti iz maoce - jer znam da je sve bila notorna laz - kao sto sam se \"palio\" i jos uvijek sam \"upaljen\" da moj dragi brat, dzematlija i ahbab abu-hamza lezi u bosnatanamu, u ulici draze mihajlovica, bez ikakvog pravnog osnova. e, na isti se nacin palim kada se 100% lazi podmecu braci siitima...za tvoju informaciju,jos sejh seltut, sejh-ul-azhera, je izdao fetvu o validnosti mezheba imamija/dzaferija (iranske siije). dozvolio je da se na azheru izucava njihov mezheb i da po njemu postupaju muslimani. zato su i sastavljaci zakona o personalnim pravima (el-ahval es-sahsijje) uzeli dijelove iz knjiga imamija, posebice iz djela \"el-muhtessar en-nafi\". predgovor tom djelu napisali su istaknuti ucenjaci ehli-s-sunneta, medju kojima i muhammed gazali. takodjer, akademija za naucna istrazivanja (pri univerzitetu al-azher je mezheb imamija uzela kao jedan od izvora na kojima se temelji is.lam.sko pravo.
Jarane postoje i haridzije i murdzije ako znas ko su oni...i oni su selefije samo ne prate onako kako treba da prate mehzeb...a Mevlidov mehzeb je poseban mehzeb on je sam osnivac tog mehzeba :D sam je pucao sam je se ukopao to je njegovo zasebno djelo a ne djelo za koje optuzuju sejha Nusreta ili citavu Maocu....ne treba vjerovati ni medijima na svaku,njima je i cilj da sire islamofobiju...selam jarane..
a onaj tagut, kojeg si vidio, ti je gazda iste one al-jazeere koja plasira vijesti koje popale likove kao sto je ovaj u belgiji, ali zato nikada ne bi objavili i ovaj snimak...
jarane, ne kontam sta to ti pratis - mevlidov mezheb?! sukrija ramic i zuhdija adilovic vaze kao zesce selefije u iz, dok mudderis (imam u fahdiji) i enes ljevakovic za umjerenije...pa ko je ovdje lud?!
Ne podrzavam IZ u BiH, ja sam ispod zastave tewhida.....sva 4 mehzeba slozila su se da su sije otpadnici od islama....a ovaj tagut sto si poslao video ni njega ne podrzajem niti ijednog politicara na svijetu,,,samo seerijat...pratim onaj mehzeb koji svoj zivot nastoji da uskladi po sunnetu Poslaanika e sad skontaj koji je to mehzeb..
@mmms a tebi su ovaj lik http://www.youtube.com/watch?v=wYNVXinDtGA&context=C48971f7ADvjVQa1PpcFOR3T1CV4B2DKXGB0RPI6uTjQM6p-mhWP4= i likovi poput njega to sve lijepo objasnili...ako je tako, kao sto nam to ti zelis prikazati, onda mi molim te objasni ovo: http://ibn-sina.net/bs/gostovanje-zvaninika-isl.am.ske-zajednice-u-iranu/enes-ljevakovic-i-nezim-halilovickonf-o-isl.ams.kom-jedintvu-2007.html http://ibn-sina.net/bs/gostovanje-zvaninika-isl.am.ske-zajednice-u-iranu/imami-banjaluckog-muftijstva-2007.html http://ibn-sina.net/bs/gostovanje-zvaninika-isl.am.ske-zajednice-u-iranu/dr-zuhdija-adilovic-i-sukrija-ramic-2008.html http://ibn-sina.net/bs/akademska-razmjena/1471-izvjetaj-o-studijskom-boravku-u-isl.am.skoj-republici-iran.html
Dagle ovo a nisi procitao koliko su muslimana sije brutalno ubili u Siriji, koliko su samo zena i djece masakrirali, da malo bolje citas znao bih da je to sekta u islamu i da oni nemaju veze s islamom....gdje ima u islamu da se covjek probada i gdje ima u islamu da mu je nesto sveto kao sto je u sijja neka sveta cokolada koja ti obrise sve grijehe subhanAlllah skontaj se malo
Odkud vama pravo da sudite ko je musliman ili vjernik a ko nije...Ja sam čuo svojim ušima i vidio svojim očima da šije izgovaraju šehadet, čim se Poslanik s.a.v.a.s. spomene donese se salavat, poste, daju zekat, nazivaju selam, uče Kur*an, klanjaju, mnogi su mi prijatelji. Zar bi se neko toliko pretvarao i zbog čega bi to radio??? I nikad nisam čuo da nešto loše govore o sunijama, ni o bilo kojem drugom čovjeku. Selam, i razmislite malo.