Uz krivotvorene dokumente
98

Muškarac maskiran u starca opljačkao 100.000 dolara iz kasina u Michiganu

Dž. L.
John Colletti pod maskom (Foto: Sud u Michiganu)
John Colletti pod maskom (Foto: Sud u Michiganu)
Noseći masku, uz krivotvorenu vozačku dozvolu i lažne podatke, Amerikanac je opljačkao više od 100.000 dolara iz kasina u Michiganu i Kansasu.

Kako navode federalni tužitelji u SAD-u, 55-godišnji John Colletti čak je išao toliko daleko da se maskirao u starijeg čovjeka kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju.

On je ilegalno pribavio lične podatke drugih ljudi, a zatim krivotvorio njhovu vozačku dozvolu kako bi povlačio sredstva s njihovih bankovnih računa putem kioska za samoposluživanje u kockarnicama, navodi se u saveznoj krivičnoj prijavi.

Na ovim kioscima od korisnika se traži da umetnu svoju vozačku dozvolu i posljednje četiri cifre njihovog broja socijalnog osiguranja i broja telefona prije nego što sredstva za provjeru mogu biti povučena.

Svaka Collettijeva žrtva ranije je bila upisana u kisoku kako bi imala svoj bankovni račun povezan s profilom u "VIP programu za Global Payments".

"Prvobitno smo prepoznali ovu lažnu aktivnost i odmah upozorili kupce i policiju. Istraga nas je dovela do privođenja ovog osumnjičenog", izjavila je glasnogovornica Global Paymentsa Emily Edmonds u izjavi za CNN.