Strašan zločin
13

Muškarac iz Kolorada optužen za ubistvo dvoje djece i trudne supruge

Klix.ba
Chris Watts
Chris Watts
Muškarac iz Colorada je otpužen zbog ubistva svoje trudne supruge te dvije maloljetne kćerke, javlja BBC.

Chris Watts (33) je optužen po tri tačke za ubistvo prvog stepena te po još šest drugih tačaka.

On tvrdi kako je njegova supruga Shanann Watts (34) zadavila kćerke Celeste (3) i Bellu (4) nakon što joj je rekao da želi razvod. Policiji je kazao da je zbog toga u bijesu ubio suprugu u njihovom domu u malom gradu Fredericku.

Optužen je po ukupno devet tačaka od kojih se dvije odnose na ubistvo djece, jedna na nezakoniti prekid trudnoće, kao i tri tačke za manipulisanje tijelima preminulih osoba.

Tijela djevojčica Belle i Celeste su otkrivena u rezervoarima ulja u blizini mjesta gdje je Shannan zakopana. Ona je bila u 15. sedmici trudnoće.

Otkiveno je i da je Watts imao aferu s kolegicom, ali on to nije želio priznati.

U sudskim dokumentima se navodi da je Shanann stigla kući nakon što ju je dovezla prijateljica s poslovnog putovanja iz Arizone prošlog ponedjeljka nešto prije 2:00 sati. Watts tvrdi da joj je tada rekao da želi razvod te da je razgovor među njima bio civilizovan, ali emotivan. Također, naveo je da je čuo preko baby monitora kako supruga davi djecu, nakon čega je ušao u sobu te zadavio suprugu. Također, priznao je da je sva tri tijela ubacio u automobil te odvezao na lokaciju na kojoj su kasnije pronađena.

Kada se Shanann nije pojavila na zakazanom ljekarskom pregledu, bilo je jasno da nedostaje. Prijateljica je pronašla njen automobil u garaži s dječijim sjedalicama u unutrašnjosti. a potom je telefonom pozvala Chrisa. Kada je on došao kući, policija je već bila na imanju. Pustio ih je u kuću, a policijski službenici su pronašli žensku torbu te su primijetili da nedostaju plahte s kreveta. Međutim, znakova nasilja nije bilo.

Watts se potom obratio TV kućama te rekao da mu nedostaje porodica te da se nada njihovom povratku.

Porodica i prijatelji porodice su šokirani ubistvima.

Shanann je ranije na društvenim mrežama hvalila supruga kao "najboljeg na svijetu" i nazivala ga " sjajnim ocem".

Porodica je imala finansijskih problema, a prije tri godine je bankrotirala. Supruga je također sumnjala da je muž vara.