Svijet
0

Munchmallow nije zaražen salmonelom

Sarajevo-x.com
Poslije obavljene superanalize u SP laboratoriji AD Bečej iste serije proizvoda sa datumom proizvodnje 2.07.2007, u kojoj je navodno u Sloveniji pronađena salmonela, stigli su zvanični rezultati da je slatkiš Munchmallow, fabrike JAFFA AD Crvenka bakteriološki ispravan i da u njemu nije evidentirano prisustvo bakterije salmonele.

Superanaliza je zvanično potvrdila da slatkiš Munchmallow u pakovanju od 105g sa rokom upotrebe do 2. januara 2008. godine nije zaražen salmonelom.

Nakon informacije koja im je upućena iz Mercatora Slovenija da se u kontigentu proizvoda Mucnhmallow koji je stigao u Sloveniju nalazi salmonela tipa spp Jaffa Crvenka je odmah poslala na superanalizu uzorke iz iste šarže, datuma proizvodnje 2.07.2007. i sa rokom trajanja do 2.01.2008. a proizvodi su povučeni i iz maloprodaje.

Danas su stigli i zvanični rezultati da su uzorci iz Srbije bakteriološki ispravni, što zajedno sa sanitarnim pregledom proizvodnje od 14.07. svjedoči da su proizvodi Jaffa Crvenke potpuno sigurni za konzumaciju.

Do danas Jaffa AD Crvenka nije dobila zvaničan dokument i rezultate analiza spornog kontigenta iz Slovenije, a koje je pokrenuo Zdravstveni inspektorat Republike Slovenije.

"Kompaniji Jaffa Crvenka zadovoljstvo potrošača je na prvom mjestu i želja je da se ovaj nemili događaj što prije okonča i nada se da on neće ostaviti posljedice na dugogodišnje povjerenje i ljubav koje potrošači gaje prema Munchmallow-u i drugim proizvodima ove kompanije. Jaffa AD Crvenka će insistirati na utvrđivanju istine u cilju zaštite svojih potrošača", rekla je Jelena Jurić, direktor proizvodnje Jaffa Crvenka.