Demonstranti bijesni
0
Mubarak s porodicom pobjegao iz Kaira
Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"..., no Mubarak je več otišao iz zemlje. Kako saznaju strani mediji, s porodicom se helikopterom uputio u poznato odmaralište Sharm el-Sheikh.\" Ako se ne varam Sharm el-Sheikh je u istoj drzavi :)
Cuj kakve , fino ti frajer citirao recenicu prije gdje se kaze da je otisao iz ZEMLJE. A to odmaraliste u istoj toj DRZAVI - dakle nemoguce iliti nonsense. kontas sad??
Tačno Mujo, vrijeme je da setih 10% najsiromašnijih u Egiptu, ti Kopti konačno vrate među ravnopravne građane Egipta i izdignu se iz krajnjeg siromaštva. Nadati se da će demokratija dovesti novog vladara u Egiptu koji neće diskriminirati na vjerskoj osnovi nego i prema Koptima biti pravedan. One dvije eksplozije u koptičkim crkvama probudile su Egipćane i pokazale da nepravda i diskriminacija vladaju Egipto,, i time podsjetile da je vrijeme za promjenu.
TEŠKO EGIPĆANIMA SADA, OSTAŠE BEZ SUVERENA SLIJEDI HAOS
od cega su bogati tih 10% posto od posla koji kontrolisu ...sve deponije smeca...pojma ti sinko nenas....upravo tih 10% su najsiromasniji u tom egiptu ti kopti konjino hrvatska!!ili si srpka ..ali jesi neki vlah!!
Eh cipovi, EL Baradei je vodio u komisiju koja je provjeravala ima li Irak o ružje za masovno uništavanje, i dva puta pred svijetom potvrdio da ništa nije nađeno. Možda si želio reći Bush, a ne Baradei. Bush je napao Irak zbog sumnji da ga Irak ima, Baradei je govorio suprotno, da nema.
Normalno da sam pobjegao, pa sta sam trebao, da ostanem i da se jos na g.u.z.i.m. na trgu Kaira ?
malo umni egipcani .. zele da im drzavu vodi covjek koji je pokrenuo rat u iraku........cuj to baradei ne sarađuje sa izraelom
sada su svi nahebali ..egipat ce se pretvoriti u siromasni iran.. doci ce do sukoba 10% bogathih hriscana koji drze egipatsku ekonomiju sa 90 % muslimana koji ce da je razvale .. turzim ce im propasti, nafte nema [za razliku od irana].. sjeti ce se oni Mumbaraka..kao mi Tite ..
Pa da, sljedeci korak vodi do Tel Aviva. Vec je na samoj granici sa izraelom, a zna se odakle ga najvise podrzavaju i ciji je placenik!
da, evo javljaju moji Egicani-Mubarak odstupio, drzavu ce voditi vojska
Predsednik je bezbedno sleteo na Podgorički aerodrom. O daljim detaljima, pratite CNN i Al-Jazzeru, al\' ne ovu balkansku hahahaha, još nije uspostavit oniiii gignal sa repetitora buahaha...
Mubarak je otisao sa vlasti, javlja nacionalna televizija Egipta, prije minut
@SaRAJEVO-X MUBARAK JE OTISAO SA VLASTI - VELIKO VESELJE U EGIPTU!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=25_K4LvyyrA vic
izdrzite do kraja!!!
Neke činjenice o egipatskim vojnim - ukupno osoblje oko 468.500 aktivnih osoba, plus rezerva 479.000 - od Reuters: VOJSKA: Brojevi: 280.000 - 340.000 uključujući i ročnici. Glavni borbeni tenkovi - 3723, uključujući 973 A1M1 Abrams tenkova. Reconnaissance vozila - 410. Oklopno pješačke borbe vozila - 610. Oklopno osoblje prijevoznika - 4160. Topništvo komada 4480 (uključujući 492 samohodni, 962 tegliti). Minobacača - 2528. PZO površine-zrak rakete - najmanje 2.100. Taktička površine do površine rakete - preko 42.NAVY: Brojevi: 18.500, uključujući ročnici. Podmornica - 4 taktičkih patrola podmornica. Deplasmana - 10 Patrol i obalni boraca - 41 Air Force: Brojevi: 30.000 na 10.000 vojnih obveznika. Borilački sposoban zrakoplova - 461. 165 borbenih zrakoplova - 26 F-16A, 12 F16-B, 74 MiG-21F i 53 Mirage D / E. Helikopteri - 4 Commando elektroničke inteligencije 125 Electronic Attack helikopteri * Drugih sila: - Tu su i 150.000 PZO postrojbe i zapovjedništva 397.000