Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja vecu glupost nisam cuo u zivotu. molim te informisi se. jedini pokusaj da se patentira interevencija na genu je bila od strane Monsanta koja je glatko odbijena i nije prosla. a sto se tice genetskog inzinjeringa nasi mediji sire strah. genetski inzinjering mora biti strogo kontrolisan i to zbog diverziteta a ne zbog hrane.
malo se previse dize frka oko GMO GMO se desavaju svakodnevno u prirodi, nema tu nista specijalno strasno problem je sto je moguce da neka GM biljka proizvodi neki dodatni protein ili enzim, koji nam bas i ne odgovara, a koji nije uocen u traljavom i zbrzanom ispitivanju stvar je da smo mi evoluirali sa hranom koju jedemo i ako sad ta hrana se mijenja puno brze nego prirodnom stopom mutacija, mi je ne mozemo pratiti - sto ce reci moze nam biti i stetna
pa ti onda idi iz bosne, ako ti se ne sviđa
plan ilimunata je zlatna milijarda.... i zato imamo genetski modifikovanu hranu
Genetske modifikacije su vrlo opasne. Pogledajte genetski modifikovanih Turaka po BiH- toliko su se namnozili da prijete opstanku najstarijih stanovnoka BiH, Srba i Hrvata.Genetika im je takva da su potpuno otporni na civilizaciju .Oni sada sebe vise ne zovu Turcima vec nekakvim Bosnjacima,jednostavno su se otrgli i iz Turske labaratorije-ma strasno !
GM hrani se ne može pobjeći. Jednom kad se genetski modificirana biljka uvede u polje (čak i ako je donese vjetar ili ako individualac baci sjemenku u polje) ti geni se šire neovisno od toga šta mi želimo. Njihovo širenje je u interesu multinacionalnih kompanija koje stvaljaju \'\'autorska prava\'\' na gene koje proizvode. A ako se gen nađe u polju (kako god dospio tamo), oni imaju pravo da podižu optužnicu i traže odštetu..
bolje jesti smece nego GM hranu