Svijet
122

Mladić se slučajno upucao u glavu nakon pokušaja slikanja selfieja sa pištoljem

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Mladić je bio pijan i nije shvatio kako je pištolj napunjen. Preminuo je na putu ka bolnici.

Oscar Otero Aguilar, 21-godišnji mladić iz Meksika, jučer je sebe slučajno upucao u glavu, nakon što je pokušao da uslika selfie sa posuđenim pištoljem, javlja meksički Excelsior.

Aguilar je pio alkohol sa svojim prijateljima i navodno je popio toliko mnogo da nije bio svjestan toga da je pištolj napunjen. Dok je mahao pištoljem pokušavajući da uslika savršen selfie, Aguilar se slučajno upucao direktno u glavu.

"Čuo sam pucanj, a potom vrisku. Bilo mi je jasno da je neko povrijeđen", izjavio je komšija Manfredo Paez za Kero Bakersfield.

"Odmah sam pozvao policiju i kad su došli, Oscar je još uvijek bio živ", dodao je.

Međutim, mladić je preminuo na putu do bolnice. Njegov prijatelj koji je bio uz njega sve vrijeme, Omar Abner Campos je naknadno uhapšen, zajedno sa još jednim mladićem zvanim El Paco, koji je pokušao pobjeći od policije.

Nakon ispitivanja u policiji, svi Oscarovi prijatelji su pušteni kući i ni protiv jednog nije podignuta optužnica. Mladići su se "samo zezali" sa pištoljem pokušavajući napraviti nekoliko fotografija, a ovo što se desilo bila je "samo nesreća", kazali su medijima u policiji.