Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Revolucionari su uspijeli uhvatiti nekoliko njih. Hvala Bogu, revolucionari su ih pobijedili.Tužna stvar je da ti snajperisti nisu libijci, oni su iz AFRIKE i bili su profesionalci opremljeni i dobro obučeni .Nakon toga 2 vozila sa vojnicima ušla su u Abdullah Al Ghareeb ulicu u pokušaju da se povrate i bili likvidirani u As Souq Al Moghlaq području. Počeli su sa granatiranjem e kuća. Revolucionari su ih pokušali zaustaviti, ali nisu bili u mogućnosti da zbog, jakog granatiranja .Zahvala Bogu ipak, neki revolucionari uspjeli su prici blizu 2 tenka i onesposobili 1, ali drugi se izvukao. Njihov je cilj bio spriječiti medije u snimanju uništenih oklopa tako da mogu reći: \"Mi zaista provodimo primirje \", ali je propao. I ako Bog da sve je potvrđeno s snimkama, a mi ćemo biti upload to u narednih sat vremena. I neka mir bude sa svima vama. (VIDEO-) http://www.facebook.com/video/video.php?v=118559904886236
Nakon što je područje u blizini People\'s Hall je bio bombardovano, stambeni blok bio je granatiran na 5. i 6. spratu stanovi su potpuno uništeni. Ovaj apartman blok direktno na Tripoli ulici, ne znam da li su ljudi u svojim stanovima bili u to vrijeme. Revolucionari nisu bili i u stanju otići i provjeriti, jer je bombardiranje bio tako opako i nemilosrdno . Ja ne mogu to opisati. Nakon toga, brojni snajperisti su bili stjerani u Bengazi ulicu. Neki od njih su se s osobljem vozilima i tenkovima, a revolucionari su uspjeli uništiti jedan tenk, nakon čegase ostatak konvoja povukao na područje koje je 3 km udaljeno od centra grada. Neki od snajpera izgubio način na koji su došli iz tako na čelu Filozofskog fakulteta gdje su stjerani.
Nakon toga, snage koje su dosle sa zapada su se povukle u svoje baze izvan grada. Sada možemo čuti bombardiranja ovdje u predgrađu M. te. Mi smo oko 5 km udaljeni od centra grada. Došlo je do granatiranja od strane Gadafijevih snaga nakon što su bili stjerani i počeli granatirati kuće i stambena područja. Licno sam bio prisutan u blizini People\'s Hall gdje je bilo 8 tenkova . Pristadosmo kontinuirano u manje od 5 minuta. Oni su pucali nasumično i mediji su bili s nama i oni su također uspjeli zabilježiti te tenkove i paljbu. Granatiranja su bila smrtonosna. Stanovnici su bili meta, a neki od njih su umrli kao mučenici od ruku snajperista. Nismo bili u mogućnosti prikupiti njihova tijela zbog rasprostranjenog snajperskog djelovanja i naše nemogućnosti označavanje svoje pozicije s obzirom na njihovu upotrebu PRIGUSIVACA, tako da ne mogu čuti odakle pucanje dolazi ili gdje se snajperisti nalaze.
L. ibyafeb17.com prijevod(videa): M. awan Al M.ti iz M. te. Bio sam u bitci od od 30 min prije. Bio sam tamo 4 sata. Danas Gadafijeve snage proširile su svoje djelovanje u gradu.Oni su uspjeli ući u grad, ali revolucionari su ih uspijeli zaustaviti. Neki od njihovih vozila, jer su doveli u tankovima i s. najperisti bili s. tjerani i nisu znali da pobjegnu. Tako su započeli i g. ranatiranja zgrade i okoline. Oni su ušli iz ulica B. engzij i T. ripoli , oni su također ušli iz B. orwayya koje nazivamo obalna autocesta. To znači da su ušli s Istoka, Zapada i Juga.Nakon toga, revolucionari su ih uspijeli z. austaviti d. ečki dolaze iz B. orwayya područja.Tenkovi su uspjeli doći do Al J. azeera područja koje je 10 km udaljeno od centra grada, gdje su dva tenka i bila u. ništena.