Svijet
0

Mirjana Marković se neće odazvati pozivu beogradskog suda

FENA
Udovica nekadašnjeg predsjednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, Mirjana Marković, koja je ovih dana skupa sa sinom Markom optužena za organizaciju krijumčarenja cigareta u Srbiji u utorak je, kako prenosi beogradski radio B 92, u izjavi za Radio Slobodna Evropa (RFE) rekla da se neće odazvati pozivu suda u Srbiji.

"To je smiješno, života mi moga... Nije tačno i gotovo, ali stvarno mislim to je baš ispod svakog nivoa...", rekla je Marković komentirajući istragu o svojoj umiješanosti u krijumčarenje cigareta.

Na pitanje hoće li uskoro dolaziti u Srbiju, rekla je da se neće odazvati pozivu suda u Beogradu jer za to nema razloga te dodala da je "sramno i nečasno" što je prozivaju.

Na pitanje nalazi li se u Rusiji odgovorila je da "nikome ne daje izvještaj o tome gdje se nalazi", te zanijekala da je u Rusiji.

B92 je istraživao i zašto tužiteljstvo tek sedam godina nakon pada Slobodana Miloševića najavljuje istragu o krijumčarenju cigareta u koju su navodno uključeni i članovi Miloševićeve obitelji.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović je za B92 izjavio da bi novi raspored političkih snaga u Srbiji i novi tip saradnje s Rusijom mogli donijeti pomak u smislu izručenja Mire Marković.

"Rusija do sada nije imala sluha za potjernice kojima se traže ljudi iz Srbije, ali sada Srbija i Rusija dobro sarađuju. Rusiji je obećan izvjestan prioritet u privatizaciji javnih poduzeća, pa se može očekivati da će to dati rezultate", rekao je Radovanović.