Svijet
122

Maskirani ruski huligani ponovo napali navijače Engleske i Velsa

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Iako je UEFA upozorili nogometnu reprezentaciju Rusije da će biti izbačena sa Eura 2016 ukoliko se nasilje u kojem su ranije učestvovali njihovi navijači ponovi, to nije imalo utjecaja na huligane koji su odlučili napraviti novi problem.

Maskirani ruski navijači ponovo su napali simpatizere Velike Britanije koji su se okupili u restoranu Palais de la Biere. Rusi su na njih bacali stolice i flaše jer su navodno i vikali "Odj****e Rusi, mi smo Engleska i Vels".

Sve je izgledalo poput ratne zone, a fotografi su snimili i nekoliko navijača kako leže na podu. Navijači Engleske napadnuti su i ispred i na stadionu Velodrome.

UEFA je izrekla uslovnu diskvalifikaciju iz takmičenja Rusiji i kaznu od 150.000 eura nakon toga. Nije poznato da li će sada biti reakcije s obzirom na to da se incident nije dogodio na stadionu.

Predsjednik britanske nogometne reprezentacije Greg Dyke kazao je kako je zabrinut za sigurnost svojih navijača.

"Naša zabrinutost je veća time što Rusija igra u Lilleu u srijedu. Ipak, želim da se zahvalim engleskim simpatizerima na velikoj podršci na stadionu u meču protiv Rusije. Sada imamo veliku utakmicu protiv Velsa i zamolio bih fanove koji nemaju kartu da ne dolaze, a oni koji imaju da se čuvaju", kazao je.