Taškent
621

Uznemirujuće / Majka u Uzbekistanu bacila bebu u kavez mrkog medvjeda, on je onjušio i odšetao

D. Be.
Kamere u zoološkom vrtu u Uzbekistanu zabilježile su šokantan trenutak kada je majka bacila svoju trogodišnju kćerku u ograđeni prostor gdje boravi mrki medvjed.

Na snimku se vide posjetioci koji s ograde posmatraju medvjeda, a u jednom momentu ženska osoba gura dijete preko ograde u medvjeđu jazbinu.

Medvjed, zvani Zuzu, prišao je odmah djevojčici i onjušio je, a zatim odšetao dalje.

Radnici zoološkog vrta uspjeli su namamiti medvjeda u zatvoreni dio kaveza kako bi njihove kolege izvukle dijete.

Tokom snimka, vidi se kako se majka djeteta kreće ulijevo nakon što je držala svoje dijete preko ograde, a zatim gura djevojčicu u prostor medvjeda.

Samo nekoliko trenutaka kasnije, šest radnika zoološkog vrta ulazi u vanjski dio kaveza, a jedan podiže djevojčicu u naručje i odnosi je.

Majka je privedena i suočava se sa krivičnim prijavom za pokušaj ubistva, navodi se u izvještajima iz Taškenta. Prijeti joj 15 godina zatvora ako bude osuđena, prenosi Daily Mail.

Djevojčica se nalazi u bolnici zbog povrede glave i posjekotina koje je zadobila pri padu.

Portparolka zoološkog vrta je rekla kako je mlada ženska osoba bacila dijete u ograđeni prostor mrkog medvjeda pred drugim posjetiteljima.

"Bojimo se i pomisliti kako bi se ovo završilo ako bi medvjed reagirao na dijete kao na plijen", dodala je. Na svu sreću medvjed Zuzu se nije pretjerano interesovao.