Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zelim i ja svoju bivsu nazad,ali teska situacija...
Romi su jednostavno populacija koja je izvan civilizacijskih normi modernog svijeta. Svaki pokušaj, ne asimilacije, nego socijalizacije je nemoguća misija. Nažalost, njihova djeca su ta koja su najviše ugrožena. Ne pomažu ni palamuđenja o ljudskim pravima i sprječavanju diskriminacije. Da li smo mi ostali isto diskriminsani što se moramo držati pravila za koje Romi ne mare?! Ja bi ih, upravo zbog ovoga navedenog kroz sistem drastičnih i rigoroznih kazni (najviše novčanih, pa i onih zatvorskih) natjerao na poštivanje zakona. Zbog budućnosti njihove djece, ali i zbog društvenog dobra u cijelosti.
Upravo tako! Ja taj njihov svijet ne kontam, za mene oni zive kao zivotinje ma da mi se cini da cak i kuja voli svoju "djecu" vise nego ciganka svoje..nije mi jasno sta je njihov cilj u zivotu niti mi je jasno u sta vjeruju ili dali imaju uopste neki moral i ljudskost..jao, ovo sigurno zvuci grozno ali je jednostavno tako :S
hoces sad m..u ti ebem ,mislis para ces se dograbiti,,aaaa kako to treba nalupati
Isto i ekipa iz Visegrada zeli svoje stanove u Sarajevu nazad. Oj Istocna Bosno i Bogu si teska.
hoce da je opet moze prodat, ne dati dijete nazad :)
Nikad mi nece da bude jasno zašto ljudi koji baš nemaju ništa prave i radjaju toliko dijece i stvaraju im pakao od života. Mala zaslužuje bolji život u normalnim uslovima a njena mama ako ima imalo majcinstva u sebi tako ce da ima najvecu kaznu za ono što je ucinila.
Kakvo crno majcinstvo, pogancerskoj sorti nista sveto nije
Al' nek' ti imas 9-ero djece to je najbitnije..zeno draga,ne mozes da ih izdrzavas,samo ih patis, a ti radjas li radjas..ccc..to mi nikada nece biti jasno..
iz brojnih primjera znam da u skoro svim slucajevima velikog broja djece u siromastvu nije razlog majka.. ..nego kreten otac alkos,,ima jedan koji nece da radi nego sopa djecu u B. DC i kaze;tko je kriv vladi kad sami daju dobar djeciji doplatak. Djeca zeljna svega..a kreten bavariju pije.
Naravno da je traži natrag. Sada kada je poznata, može bolje da se proda.
Od sutra ce da prodam malu djejlanu, majkemi
Po mome poznavanju prava, nema teorije da se dijete moze njoj vratiti. Nebriga o djetetu se krivicno goni, ona moze biti sretna ako ne fasuje zatvora. Djetetu bi najbolje bilo da se drzava pobrine kako dolikuje i da dodje u neku normalnu hraniteljsku porodicu, jos je mala i za par godina se nece nicega ni sjecat´.