Svijet
0

Majka izbola kćerku do smrti

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
25-ogodišnja Nelly Vasquez-Salazar priznala je da je brutalno izbola svoju 6-ogodišnju kćerku Evelyn jer je vjerovala da je opsjednuta đavolom, prenose vlasti Illinoisa u Americi.

Majka je optužena za ubistvo prvog stepena. Vlasti su pronašle tijelo djevojčice na podu njene spavaće sobe u kući porodice Waukegan. Dijete je podleglo od višestrukih povreda vrata i prsnog koša, utvrdio je mrtvozornik, a prenosi ABC News.

Bila je ubodena 11 puta, izjavili su istraživači na konferenciji za novinare. Vjeruju da je ubijena mesarskim nožem pored kojeg je pronađena slika sv. Josipa, Marije i bebe Isusa.

"Nelly je razgovarala sa svojom majkom žaleći se kako Evelyn mjesečari," prenio je policijski službenik William Biang. "Govorila je kako bi se nekad probudila, a djevojčica je stajala iznad nje. Sumnjalo se da je opsjednuta."

Policija je stigla u stan u 4.40 ujutro. Vasquez-Salazar priznala je da je ubila svoje dijete, ali je rekla da je to bilo u samoodbrani nakon što je dijete krenulo na nju nožem. Rekla je da se bojala da je njeno dijete opsjednuto đavolom.

"Prvo je rekla da se branila, a poslije je promijenila iskaz," rečeno je iz suda. "Priznala je da je ubola dijete nekoliko puta."