Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e da hoce spucat gdje sestorku na okupu....
OVAJ JE LUĐI OD CANETA PREBRANCA .
Daj nek vamo nama padaju, Bošnjo bi hvatao na volej te meteore!
Istina je, ima krater 6 metara, rupa u ledu na jezeru u koje je pao meteor. Samo je vooma misteriozno što izgleda da se taj krater širi, i biće sve širi i širi kako proljeće dolazi. Novinari procjenjuju da će se taj krater proširiti koliko je i jezero široko. Veoma čudna pojava. Naravno, vezana za ovaj meteorit. U svakom slučaj obavezno pratile naša redovna izvještavanja.
"We would expect an event of this magnitude to occur once every 100 years on average," said Paul Chodas, of NASA's Near-Earth Object Program Office
Korado-oplodi me!
mislim da ste vec na samom pocetku promasili citavu poentu mog komentara - edukacija stanovnistva... apsolutno nemam zelju ulaziti u raspravu o kompetentnosti gospodina Korlevica, ali ako se vec prica o senzacionalizmu, onda bi barem trebalo staviti sve karte na sto i ne obmanjivati javnost dodatno... ugodan dan vam zelim :)
e cuj pronasla, pa nije valjda?! a neka si ti nama, prije toga, objasnila da ne postoje stranice na engleskom, njemackom...gdje se spominje njegovo ime. i, sta zelis reci s time sto je covjek astronom a.m.a.t.e.r?! nikola tesla je bio fizicar a.m.a.t.e.r, zelis li time umanjiti njegov doprinos fizici?! andreas segovija je bio gitarista (klasicna gitara) a.m.a.t.e.r, hocemo li sada ismijat njegovu virtuoznost?! itd, itd...
ispravka navoda: uspjela sam i sama naci stranicu na engleskom jeziku THE EDGAR WILSON AWARD With reference to IAUC 6936, the Smithsonian Astrophysical Observatory wishes to announce that the 1999 Edgar Wilson Award for the discovery of comets by amateur astronomers is being divided among the following six individuals or groups: Peter Williams, Heathcote, N.S.W., Australia, for C/1998 P1; Roy A. Tucker, Tucson, AZ, U.S.A., for P/1998 QP_54; Michael Jager, Weissenkirchen i.d. Wachau, Austria, for P/1998 U3; Justin Tilbrook, Clare, S.A., Australia, for C/1999 A1; Korado Korlevic and Mario Juric, Visnjan, Croatia, for P/1999 DN_3; and Steven Lee, Coonabarabran, N.S.W., Australia, for C/1999 H1. izvor http:// www.cbat.eps.harvard.edu/iauc/07200/07223.html napominjem - the discovery of comets by amateur astronomers i tako svjetski poznat astronom prica o senzacionalistickom novinarstvu...
meni samo nije jasno, kako ljudi mogu tako bezocno lagati i misliti da smo mi u najmanju ruku retardi. meni, kao laiku, korado nista ne predstavlja, ali reci da ne postoje stranice osim na bhs jeziku, o ovome covjeku, je u najmanju ruku bezobrazno. evo, ukucah na googlu i odmah dobih ovu stranicu na njemackom jeziku: http://kuffner-sternwarte.at/2006/12568/Asteroid_12568_Kuffner.html treba li jos?!
interesantno je da google izbacuje sve reference iskljucivo na hrvatsko-bosansko-srpskom jeziku, izuzmemo li wikipediu, niti jedan clanak o ovom vodecem svjetskom astronautu nisam mogla pronaci na engleskom, njemackom ili ruskom jeziku... cinjenica je da se u broj povrijedjenih povecavao i satima nakon meteorske kise, sto ce reci da se uglavnom radi o posljedicnim ozljedama... ali je i cinjenica da se ne radi o tako normalnoj pojavi kojoj ne bi trebalo davati poseban znacaj, jer ako nista sad se moze raditi na edukaciji ljudi, da u slucaju slicnog scenarija znaju da ne trebaju trcat na prozore i izlagat se potencijalnim povredama... uvazenom strucnjaku, zelim uspjesan nastavak karijere...
Ne znam sto se tolko uzbudjujete, covijek je bolestan. Ozbiljno bolestan u glavu. Umjesto mozga ima asteroid.
ovaj bas lupeta. Gdje se isto desilo u BiH prosle sedmice?
pravi onaj muslimanski pametnjaković, što je svu pamet svijeta pokupio.
P.O.S.E.R.E.M. SE U PO ŽVALJAVIH USTA OVOM MAJMUNU. ČUJ SVJETSKI POZNATI ASTRONOM. OBIČNA Š.U.P.Č.I.N.A. KOJA OVAJ DOGAĐAJ POKUŠAVA OBEZVRIJEDITI, KAO NIJE TO NIŠTA, PROŠLE SEDMICE PALO U U BOSNI PUNO VIŠE, ITD... CIJELI SVIJET BRUJI O OVOME, A ON SE NAŠO PAMETOVATI. MA, MARŠ ČOBANE, DRŽ SE TI SVOJIH KOZA.
Ma sve da to i stoji u vezi njega, ovo sto je izvalio bacio svu svoju pamet pod noge.
Za ove sto pljuju po Koradu Korlevicu samo da kazem da je Korado jedan od najpriznatijih svjetskih astronoma, da je prvi koji je tvrdio da Pluton nije planet, da je zvjezdarnicu Visnjan u Hrvatskoj doveo na nivo da je medju 10 najboljih u svijetu i da gospodo ovaj lik savrseno dobro zna sta govori i da je majstor svog zanata. Nije sarlatan i samozvani strucnjak kako ga neki ovdje nazivaju, nego je covjek koji zaista poznaje astronomiju i kojeg vrijedi upoznati. Prirodan, duhovit i jednostavan, ni najmanje prepotentan, a pun znanja. Informisite se o covjeku prije nego ga pocnete pljuvati.