Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Veze ti nemas...nazalost
Kopti nemaju veze sa katolicima praktikuju pravoslavnu vjeru i nisu pod ingerencijom vaseljenske patrijasije nego samostalna crkva
Patrijarh se preziva NAGIB...ahahahahaaa...boze znal napravit pitu...aaaaa.....
Islam apsolutno ne tolerise nista sto nije uredjeno po serijatu, Iran je pravi izvorni jedini islam, svi drugi su falshi! Islam ne tolerise ni same muslimane, a ne kamoli nemuslimane..Upoznao sam ja islam jako dobro kroz prizmu muslimana, onih koji su do 92 zderali krmetinu i pili alkohol, a danas samo piju alkohol, a krmetinu su batalili!
Sta podrazumjevas pod ljudskim slobodama? Nakaradno i krajnje nemoralno je tumacenje zapadne kulture pojma \"ljudske slobode\". Ako covjeku zabranis da hoda potpuno nag ulicom, uskratio si mu ljudsku slobodu...bar prema shvatanju prosjecnog zapadnog covjeka. Dakle, prvo jasno definirati pojam \"ljudska sloboda\" pa tek onda diskutovati o tome da li je usklracena ili nije. To je fraza koju su izmislili i forsiraju najvise USA radi ostvarenja licnih interesa... Dalje, treba definisati sta to islam nudi covjeku, kako muslimanu, tako i nemuslimanu po pitanju ljudskih sloboda pa tek onda osudjivati ili hvaliti. To sto neke zajednice postupaju suprotno od ucenja islama, a istodobno vaze za islamske zajednice, nije dokaz protiv islama, neko protiv tih istih koji svojim djelovanjem samo pokazuju koliko su se udaljili od ucenja islama. Dakle, moras poznavati islam da bi ga komentarisao.
islam i ljudske slobode, kao hitler i zidovi... ne ide nikako :) na milion primjera dokazano!
SELMAN-Prvi ustav je Medinski ustav ili povelja (neznalice)....koja garantuje ljudska prava i slobode...
Pa kako ste onda vi kopti, kršćani ostali u Egiptu posljednjih 12-13 vijekova, ako vam je ovo sekularno ustrojstvo donijelo mir i napredak? Prije 100 i vise godina, Egiptom je vladao serijat i kako kazete, islamisticka drzava, pa se postavlja logicno pitanje, zasto ste ostali u tom islamistickom drustvu, ako vam je bilo lose? Ma vi ste u paktu sa sejtanom koji vam nudi sve, osim pravog puta...bolje i sekularizam nego put islama, bolje i hinduizam, nego put islama...bolje i ateizam, nego put islama, bolje i mnogobozstvo, nego islam....svje je sejtanu bolje za covjeka, nego islam. I kako ce za muslimane biti losije u islamskoj drzavi, koja je uredjena prema zakonima Kur`ana i suneta? Malo je to paradoksalno, da iskreni musliman ne zeli islamsku drzavu... Nadam se da se razumijemo...
Kad nesposobni narod ne zna da napravi drzavu i ne zna da zivi, onda odmah hajmo u rigidni islam! Pokrijte zene od glave do pete, da se nista lijepo ne moze vidjeti na ulici!
pa kako ste onda prezivjeli islmasku drzavu koja je postojala do prije nekih 100 godina PARTRIJARHU, sram te bilo!
ja rekoh izmislili zakone stari vavilonci,grci,rimljani,justinijan....jok ono muhamed iz meke izmislio! znaci ovo je nova teorija o nastanku prava ,ustava i zakona....moze biti u cetvrtini bosne,oslobodjene od srba i hrvata! moze biti ! da vas tako uce!:))))
Katolički može biti samo biskup a nikako Patrijarh, jer je ptarijarh pravoslavna titula tako da se malo bolje informišite ili zaposlite novinare koji poznaju termine u religijama, ovako se samo brukate!
Cuj islam izmislio jednakost. OOOO gospode boze. Jednakost muskarca i zene? Jednakost medju ljudina bez obzira na vjeroispovjest? Provaljujes se covjece.
Islam je izmislio jednakost, državljanstvo i zakon i temelji se na vec recenom ; jednakosti, državljanstvu i zakonu medju ostalim vrlinama. Dal` bi isto to govorio da postoji mogucnost promjene drzavnog uredjenja u korist Koptske crkve? Cini mi se da ne.