Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sve je ovo propaganda!!! od mog druga otac radio dole, pa ga jednom prilikom poveo...meni pričao da je stanje bilo prilično dobro pod gadafijem...pun rezervoar goriva za nekoliko dolara! covjek im pravio kuce, imali su solidnu zdravstvenu zastitu, a sad ovi zele da naprave kao da je on bio monstrum...mrs u pm!!!
To je istina.U Libiji za vreme Gadafija: -Besplatna struja za sve -Beskamatne bankarske pozajmice od strane državnih banaka za sve stanovnike -Svi novi bracni parovi dobijali (50 000 US dolara)za rješavanje stambenog pitanja -Nepismenost sa 75 % svedena na 15% -Ako Libijac kupuje auto drzava obezbjeđuje polovinu novca I td...Moammer El Gaddafi je morao pasti jer su mu svi bili dužni, i to ne male iznose. Evropska unija kojoj trčimo u susret i Sjedinjene Američke Države koje gledamo k’o spas i svjetlo na kraju svakog tunela, libijskoj državi su dugovali oko 200 milijardi dolara. libijska država, na čelu sa Gaddafijem, sasvim legalno je i u skladu sa preporučenom svjetskom ekonomijom posjedovala dobar dio Evrope pa i nemali dio svijeta. Dok EU i SAD grcaju u svojim ekonomskim eskapadama, Libija je strpljivo čekala na naplatu potraživanja. U trenutku kad je taj “nemilosrdni” Gaddafi najavio da će tražiti ono što su mu dužni, Centar moći je odlučilo da “libijskom narodu nije dobro” te da ga se treba “osloboditi”.
zaboravio si na silovanje i mučenje gratis
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Hvala Bogu, otkad je Gadafi otisao u Libiji je Džennet za živjeti... Sreća da su amerikanci uspjeli naći ove podatke, inače nikada ne bismo saznali ništa o ovim zlodjelima okorjelog kriminalca poput Gadafija. Sreća da su ga uhvatili na vrijeme i demokratski mu presudili, mogli su ga patiti da su ga uhvatili ovi poput njega. Libija je sada najsretnija zemlja na svijetu. I nema ropstva, u bilo kojem obliku.
Svaka cast za komentar ! Ko mojom rukom...
Baš tako,tiranin obični ko ker ubijen
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
pa nas politicari siluju i jebu svaki dan, od 7 do 107 godina, pa niko ne uvodi demokratiju....mani se ba propagande i price lafo Gadafi ovo, Gadafi ono......kako to da je novinarka iz drzave koja je Gadafiju dugovala veliku svotu, koja je trebala doci na naplatu, da otkrije ovo, a da niko drugi en otkrije.....tako je i meni pricao od komsije, pa njegov bratic ima komsiju, i njegovog malog Obama silovao, ajmo ga rusit....daj ba cista propaganda.....
za ovog Muammara bas se moze rec bolje da ga je tata izdrko
O mrtvima se nista ruzno ne prica niti se pise....ZALOSNO!!!
cuj i djecake i strazare, mozda i macke i cuke? glupostima nikad kraja
Sram vas bilo, SRAM VAS BILO! Glupe ovce, treba vas silovati i muciti 24/7 kad ste dovoljno glupi da vas ovako manipulisu.
rekla kazala, imal dokaza?
Ok.Znaci po komentarima-ako pogledamo kako smo zivjeli u Jugoslaviji i sada velika je razlika.Tada su svi radili,isli na odmore,dobijali stanove od firmi,i putovalo se..Znaci po vasem BiH je trebala ostati u sastavu kakav je bio,i slijediti tadasnji rezim Milosevica-jer opet po vasem-zapad ga napravio diktatorom,a mi smo pogrijesili.Vidite ono sto zelite. Druga stvar-sada nas politicari(jos se moc razdvaja na nekoliko partija ili odredjenih ljudi)tlaci na svaki moguci nacin-godinama.Sta mislite da samo jedan od njih ima neogranicenu moc kao recimo jedan Gadafi svojevremeno.Sta bi nam tek onda radio jedan Dodik,ili Tihic ili..Kakvu moc njihovi sinovi uzivaju sada?Sta bi tek bilo da imamo nafte-kako bi tek onda ukidali ili unapredjivali kako koju porodicu zele. Lupati da je neciji rodjak radio negdje i bilo goriva,to je isto kada bi neko dosao iz Afrike u bivsu Jugu i pio vode,kupao se u nasim rijekama- Cemu onda nasa situacija ako je prije bilo bolje?Vidi kako je sad
brkas multinacionalnu Jugoslaviju i Libiju ? gdje je logika ... nismo mi izasli iz Jugoslavije zbog Jugoslavije i njenih pogodnosti, nego zbog Velikosrpskih ciljeva ... A to drugo vec i imamo, samo sto ne vidis dalje od ociju ... 3 partije su konstantno to i drze vlast, samo se ljudi na pozornici mijenjaju (kao i u Americi) ... kao mi imamo izbor.
Za ***! Izvinjavam se na prostakluku, ali nema druge riječi za našu situaciju, a i ona nije dovoljna za kretenluk koji smo napravili. To će biti sve jasnije, iz dana u dan. A da ne pričam (evo ovdije ispod ovog komentara) o tome kako kreteni još pričaju o neodrživosti višenacionalne YU. Pa evo pitanje za sve njih: Nabrojite mi jednonacionalne i jednoreligijske države.
@sweel, ali istina je da su mu vi dugovali i da je to bio jedan o razloga da ga se rijese. Htio je i da osnuje Africki monetarni fond sto se takodjer nije dopalo zapadu.
Ovo je ona samo opisala adm. gen. Aladeena iz filma Diktator.
@
@
Gaddafi je svom narodu dao besplatno grijanje, besplatno zdravstveno, stan, dohodak godisnji po stanovniku je bio jedan od najvecih, ali naravno strane sile su starom tehnikom " zavadi pa vladaj" svrgnuli Gaddafija sa vlasti jer su mu dugovali za anftu nezamislive cifre. I sad ce pokrasti Libiju zavaditi jos vise narode i plemena, i onda ce ih natjerati da kupuju naftu iz svojih rafinerija, to je isto ko da ja moram kupovati smokve iz moje baste. To isto rade u Egiptu, Siriji, arapsko proljece moj ura, kapitalist ti sve imaju interes. Zaboli me da li imao dislajkova ili lajkova, ko imalo misli shvatit ce.
@Swivel, nije bas to sve tako bilo. Nije istina da su ssvi bracni parovi dobijali 50k USD za rjesavanje stambenog pitanja, nije istina da su krediti bili bez kamatni, bila je kamata, ali se nije zvala kamata, al sto jest jest manja je nego u drugim zemljama. Struja nije bila besplatna, ali je bila veoma jeftina, ali NIJE besplatna nikad bila. Vozila su bila jeftinija, ali ne upola i u Libiju su dolazila vozila najvise iz J.Koreje sa vrlo losim kvalitetom. Nije isti kvalitet vozila koji za evropsko i koji ide za africko trziste.
Ispade gadafi j*ebo pola Libije !!! :D :P nemoj da serete,covjek je dao sve besplatno,najaca drzava u tom regionu ! Poticaji mladim bracnim parovima,besplatan stan i struja,pun rezervoar goriva za 30 $, besplatno skolstvo i lijecenje itd itd ... Ovaj sistem je bio slican bivsem socijalistickom p sau ga s**** jer su postajali vazni ... Gadafi je sa strucnjacima iz te drzave napravio plan kako da od pustinje napravi plodno tlo i da se sije na takvim mjestima sve zivo za potrebe naroda !! zato su ga i roknuli ! infiltrirani agenti su pobunu digli u tacku !!
Nije ni Berlusconi bolji i nije mozda spavao sa jednom maloljetnicom. Istrazite malo vise o njemu. A Gaddafi kakav god da je bio, nema ga vise. O mrtvima sve najbolje, i pustite da njegova dusa nadje svoj mir konacno.