Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kipar treba urediti kao gradjansku drzavu po sistemu jedan covjek jedan glas
zasto nebih i mi Srbi, Hrvati, Bosanci itd. se ujedinili kao i oni?
Treba napomenuti i to da su stanovnici turskog dijela Kipra davnih dana, na referendumu, prihvatili ujedinjenje koje su kiparski Grci osporili.
Iskreno se nadam i ja ujedinjenju, ali vjerovatno će Turci u tom slučaju morat dobit neku svoju administrativnu jedinicu.
Iskreno se nadam da ce doci do ponovnog ujedinjenja ovog lijepog otoka. Ako ne, kiparski Turci trebali bi predati dijelove svojih teritorija Republici Kipar, jer mnostvo gradica i sela zjapi prazno, a kiparskim Grcima se ne dozvoljava da se vrate. Kiparski Turci cine manje od 20% stanovnistva, a kontrolisu skoro 40% teritorije otoka, tako da u tom smislu lice na nas manji entitet.