Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hocemo i mi gradjani Unsko-sanskog Kantona odvajanje iz ove nakaradne Federacije BiH i podizanje na nivo entietata,odnosno federalne jedinice pod nazivom Unsko-sanska Republika-Zapadna Bosna...imamo skoro sve ovlasti federalne jedinice-entiteta...imamo policiju,grb,zastavu,vladu,ministre,sud...hoćemo jos predsjednika,da imamo svoje poslanike u skupštini BiH koji će imati pravo veta,i na krasu,hoćemo svog clana predsjedništva.,koji će zastupati i braniti interese nas Krajisnika....dosta je Sarajeva i njihovog SDA-a LOPOVA koji su sve unistili u USK-u
Propadne referendum, ali onda krenu to forsirati političari u parlamentu. Svijet se okreće okrupnjavanju, a retrogradni žele usitnjavanje. Recimo, izdvoje se. Jesu li članica EU? Ostaje li EUR kao valuta? Imaju li svog kralja ili postaju republika?
Ova bi Kataloniju samo odvelo u propast !!!
Organizacija koja se zalaže za nezavisnost Katalonije, Katalonska narodna skupština ogradila se od izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kojima je poredio Škotsku i Kataloniju sa RS-om. U saopštenju ove organizacije stoji: Pročitali smo razmišljanja Milorada Dodika iz dnevnih novina Avaz od 8. novembra, u kojim govori kako su Škotska i Katalonija primjeri kako raditi na procesu nezavisnosti, koje, prema Dodiku, Republika Srpska treba da prati. Iz Katalonske narodne skupštine, glavnog građanskog pokreta koji promovira nezavisnost Katalonije, i nezavisna je od bilo koje političke partije, koja objedinjava osobe različitih mišeljenja, želimo da se ogradimo od pomenutog stava. Katalonija želi da gradi nezavisnu državu za sve njene građane, gdje će živijeti svi ljudi bez obzira na njihovo porijeklo i nacionalnost, u stalnom dijalogu različitih političkih opcija. S tim u vezi, naš projekat je baziran na toleranciji i poštivanju prava manjina i evropskoj integraciji. Zbog navedenih razloga, smatramo da Katalonija nije primjer, niti će ikada biti, za političke projekte Dodika i njegove partije, koji radedijametralno suprotno idejama i vrijednostima naše zemlje.
mile trlja ruke.....al na kraju nit ce se katalonja otcjepiti niti ce on biti sretan :)
Sad će krme iz laktaša da se upoređuje sa najbogatijom regijom zemlje člnaice EU
xy@ pandorina kutija je otvorena 99.god., ovo je samo logican korak nakon onoga.....a ima regiona koji bi hteli secesiju koliko hoces.....skotska, severna irska, lombardija, juzni tirol, bavarska, republika srpska, vojvodina, baskija, korzika, madjari u slovackoj i rumuniji, siptari u makedoniji, hrvati u bih, kurdi, ovi po istri, kipar, dalmacija itd. itd. itd.