Hugo Chavez
0

"Kapitalizam je uništio život na Marsu"

Sarajevo-x.com
Hugo Chavez (Foto: Reuters)
Hugo Chavez (Foto: Reuters)
Venecuelanski predsjednik Hugo Chavez, koji odavno tvrdi da je kapitalizam glavni krivac za brojne svjetske probleme, ovoga puta je izjavio da je taj ekonomski sistem možda uništio život na Marsu.

"Oduvijek sam govorio da ne bi bilo čudno da postoji civilizacija na Marsu, ali vjerovatno su i tamo stigli kapitalizam i imperijalizam i dokrajčili planetu", kazao je socijalistički orijentisani predsjednik Venecuele.

Chavez je govorio povodom Svjetskog dana voda, te je dodao i to da vjeruje da su na Crvenoj planeti pronađeni tragovi vode.

Također, dodao je da na našoj planeti zalihe vode presušuju.

"Na Zemlji, na mjestima gdje su prije nekoliko stotina godina bile šume sada su pustinje, gdje su nekada bile rijeke, sada su pustinje", istakao je Chavez.

Podsjetimo, američki predsjednik Barack Obama izjavio je prošle godine da bi sredinom 2030-ih moglo biti izvodivo slanje astronauta u orbitu Marsa i njihovo bezbjedno vraćanje kući.

Tim stručnjaka NASA-e testirao je svoja svemirska odijela u ekstremnim uslovima kakvi vladaju na Marsu, a za to im je poslužila baza na Antarktiku.