Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Život je danas jeftin, koliko skupo plaćamo smrt.
Ipak industrijski centri ove usrane države su sigurno zagađeni više nego Sarajevo....Tuzla, Zenica....to vam je prava katastrofa, pogotovo kada tome dodate loženje uglja koji ima rekordne količine sumpora, kuće koje nemaju izolaciju i lože ovaj ugalj, koksara, željezara, termoelektrana.... Zatim, vlast koja nezna šta su to ruže vjetrova pa daje privatnicima da prave stambene objekte gdje god i kako god požele....blokirajući nespemtan protok vjetra.... Rješenje....Filteri na industruiji, termički efikasni stambeni objekti, zabrana paljenja trave i korova itd itd
Vjerovatno jesu, samo ih ove medjunarodne analize zaobilaze, a uzimaju u obzir samo glavni grad, al se moze zakljuciti da je BiH najzagadjenija zemlja u Evropi i da gotovo nista po tom pitanju ne radi. Ustvari, rade, nagore. Pokusali su Spalionicu otpada praviti u Zenici, pa im nije proslo, pa u Visokom, pa im nije proslo, pa sad hoce u Sarajevu, na Stupu - nadam se da im nece proci :(.
Ni u Tuzli nije nista bolje. Kao djeca, moja generacija i ja smo imali hronicni bronhitis (!), pa su nas slali na planine prije rata zimi. Da "procistimo" pluca.
Gdje je ovo slikano jbte ?? Ovdje djeca umjesto uzine nose u školu bocu sa kisikom .
Moglo bi jos malo ovako biti i u Sarajevu, da pocnemo hodati s gas maskama, cim Federalno ministarstvo okolisa odobri Spalionicu opasnog otpada na Stupu, gdje ce se "termicki obradjivati", kako su to lijepo upakovali, medicinski otpad, zivotinjski otpad, kompozitni otpad (koji fakticki obuhvata sve vrste otpada). Ako i na to pristanemo, golem nam je prag tolerancije. Neshvatljiv. Ostat ce jos samo da nam uzimaju djecu u roblje :(.
Nemoj misliti da neće nam i djecu uzimati ako ovako budemo pasivni !!
A Sarajevo je grad s najzagadjenijim zrakom u Evropi. Jos Grizelju hoce da daju odobrenje za pustanje u pogon spalionice opasnog otpada. Ako mu Federalno ministarstvo okolisa to odobri, i pored 3 hiljade potpisa gradjana Stupa protiv Spalionice, ne znam vise sta je granica bahatosti i bezosjecajnosti aktuelne politike.
Stvaranje velikih gigantskih gradova i velika koncentracija domacinstava i automobila i nije mogla donijeti nista bolje.nesto dobijes nesto izgubis...