Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kako nije nesretan ja na petak 13 pretprosle ruku slomio xD
Jos malo pa prodje.A opet oni navijaci nisu otisli bas zbog toga.
PETAK 13...AGENCIJA IZVARALA NAVIJACE BIH inace u nasoj drzavi jee svaki dan petak 13
Citat: \"Tamo petak 13. ima posebno značenje zbog drugog najvećeg kraha na berzama koji se dogodio 1927. godine i koji je nazvan „Crni petak“. Nakon gorkih finansijskih gubitaka brojni brokeri su se bacili kroz prozor zgrade na Wall Streetu usljed čega navodno ni prolaznici na pločnicima više nisu bili sigurni.\" ....je potpuno izmisljen..... Na taj dan se popravljao krov na jednoj od finansijskih agencija, pred kojom se nalazila gomila svijeta. Jedan od radnika na krovu je bio previse znatizeljan tako da se priblizio preblizu ivici i pao u gomilu. Taj dogadjaj je bio povod za izmisljanje ove teze o masovnim saoubojstvima, sto su i holivudski filmovi jos vise prosirili. Dakle istorijski tacno jeste da se NIJEDAN BURZUJ nije bacao sa prozora zbog gubitka bogastva, ali jeste poginuo JEDAN RADNIK zbog svoje znatizelje i gluposti.
I ja isto,oka nisam sklopio.Prokleti petak 13.
ne mogu da vjerujem da novinari DW nisu uspjeli naci razloge u istoriji, nego lupaju gluposti ...? U 14. stoljecu na petak, 13.10.1307. izvrsen je masovni pokolj Templara, kao rezultat urote i izdaje... za vise se pobrinite sami :)
a što je s ubojstvima Templara? koliko se sjećam i to je nešto iblo povezano s petkom 13...
Ma nema, ja noćima ne spavam zbog petka 13.-tog...
Koliko ja znam, bitka na Bedru se desila na petak 13... Definitvno je nekome bio nesretan taj dan :):):)